Grad Poreč uvodi elektroničke usluge

Lokalno
08.09.2015 10:34
D. Požarić
1
1
Gradska uprava i poduzeća, škole i ustanove započinju provođenje projekta uvođenja novih e-usluga za građane. Onima koji se odluče za korištenje novih usluga, računi i popunjene uplatnice bit će dostavljani elektroničkim putem izravno u osobni pretinac Internet bankarstva, što će im, kažu u Gradu, omogućiti jekonomičnije izdavanje računa i uplatnica, kao i njihovo znatno jednostavnije i povoljnije plaćanje.
I-Račune moći ćete plaćati putem Internet bankarstva i bez prepisivanja podataka sa uplatnica. Dodatna je prednosti i mogućnosti primanja i plaćanja e-računa i e-uplatnice bilo kad i bilo gdje: dovoljni će biti mobilni telefon ili računalo s pristupom Internetu.
Korištenjem usluge i-Računa, računi će se moći plaćati na moderan i ekološki način, putem internet bankarstva i bez prepisivanja s papira. Dodatna prednost je i mogućnost primanja i plaćanja e-računa i e-uplatnice bilo kad i bilo gdje, dovoljan je mobitel ili računalo s pristupom internetu.
-Poreč se uvođenjem ove usluge svrstava među gradove koji svojim stanovnicima omogućavaju moderne i napredne usluge usklađene sa smjernicama Europske unije o potrebi razvoja digitalne ekonomije i društva, kažu u Gradu.

Što je i-Račun?

i-Račun je spoj elektroničkog računa i elektroničke uplatnice koji zamjenjuju njihov fizički format. 
To je usluga koja izdavateljima računa jamči dostavu, smanjuje troškove, unapređuje efikasnost naplate i omogućava modernu elektroničku uslugu.

i-RAČUN = e-Uplatnica i e-Račun

e-Uplatnica – unutar internet ili mobilnog bankarstva korisnik dobiva unaprijed ispunjen nalog za plaćanje na način da je nalog spreman za plaćanje kada korisnik to odluči i nije potrebno prepisivati podatke.
e-Račun – elektronička verzija računa u PDF obliku koja je izgledom identična papirnatoj verziji. Sadrži sve detalje o usluzi za koju se plaća račun. PDF račun korisniku je vidljiv unutar Internet bankarstva, a ako korisnik to sam zatraži, svaki se račun šalje korisniku i na e-mail adresu. Istovremeno, korisnik dobiva arhivu računa putem internet bankarstva svoje banke i putem svojeg e-mail pretinca u koji su poslani računi.
Preuzimanje: [dok1]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti