Grad Poreč: Stranim ambasadama u Zagrebu predstavljen prvi Katalog investicijskih projekata

Lokalno
18.05.2018 09:34
D. Požarić
1
1
Predstavnici Grada Poreča predstavili su u srijedu u Zagrebu pred dvadesetak predstavnika stranih ambasada, članica diplomatskog zbora u Hrvatskoj, prvo izdanje Kataloga investicijskih projekata. Kako javljaju iz gradske uprave, radi se o dokumentu koji na jednom mjestu okuplja gradske projekte i investicijska područja, kojim će Grad stupati u kontakt s potencijalnim poslovnim partnerima, poduzetnicima i investitorima. Time su na jednom mjestu sažeti projekti s osnovnim informacijama poput lokacija, vrijednosti, vlasničke strukture i kratkog opisa projekta, te prostornim planovima i uvjetima.
-Ovo je tek prvo izdanje kataloga. Želja nam je da u potpuno dovršenom izdanju okupimo sve gradske, ali i privatne projekte i investicijska područja. Osim toga, ovdje se radi o materijalu koji će se redovno nadopunjavati, ažurirati i ovim putem koristim priliku da pozovem sve fizičke i pravne osobe koje posluju ili žive u Poreču i imaju pripremljene investicije da ih prijave na mail adresu info@porec.hr do 20. lipnja. Ekipa koja radi na sastavljanju ovog kataloga tako će kontaktirati prijavitelje, uključiti investicije u katalog i voditi računa o daljnjoj komunikaciji s potencijalnim investitorima putem promocije na međunarodnim gospodarskim sajmovima, susretima s veleposlanicima, potencijalnim poslovnim partnerima, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.
Na predstavljanju su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić i pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin, koji su okupljenim predstavnicima ambasada prikazali glavne značajke Poreča, gospodarsku sliku i subjekte u gradu te neka od zanimljivijih investicijskih područja.
Okupljeni predstavnici veleposlanstava Italije, Danske, Izraela, Poljske, Češke, Indije i ostalih iskazali interes za projekte servisnih i gospodarskih zona, te one u stanovanju i turizmu, uz želju da s ostalim članovima diplomatskog zbora posjete Istarsku županiju i Poreč, te obiđu navedena investicijska područja i projekte. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti