Grad Poreč poklonio LCD televizor pulskoj bolnici

Lokalno
19.12.2008 00:00
D. Požarić
1
1
[slika1w]U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Grad Poreč je Odjelu za nuklearnu medicinu Opće bolnice Pula darovao LCD televizor.
Zamjenica gradonačelnika Grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Vesna Kordić, uručile su dr. Claudiu Primcu poklon.
Televizor je postavljen u odjelu za nuklearnu medicinu, točnije pored Gama aparata koji služi za sintigrafsko slikanje organa u tijelu. Radi se o ultrazvučnom pregledu kojeg je veoma zahtjevno izvršiti, pogotovo kada su u pitanju djeca. Naime, za pravi je pregled potrebno da djeca u potpunosti miruju, a to je u većini slučajeva neizvedivo. Kako bi pažnju djece odvukli na nešto drugo, a time postigli da ona budu mirna tijekom pregleda, doktori će od sada djeci kojoj je potrebno sintigrafsko slikanje, na novom LCD televizoru puštati zanimljive crtiće i spotove.
Dr. Claudio Primc zahvalio se Gradu Poreču u ime cijelog odjela istakavši kako je taj poklon za njihov rad veoma važan jer se i najmanjim pomicanjem djeteta pregled ne može obaviti. Opća bolnica Pula kao središnja i najveća istarska zdravstvena ustanova kojoj gravitira preko 160.000 stanovnika godišnje obavi veliki broj pregleda, zahvata, te isto tako hospitalizira značajan broj bolesnika iz cijele Istarske županije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti