Grad Poreč: Poduzeti prvi koraci u gradnji novog nogometnog kampa u Poreču

Lokalno
21.12.2020 12:42
Foto: Konferencija za medije
Foto: Konferencija za medije
Grad Poreč danas raspisuje natječaj za izgradnju prve faze nogometnog kampa u Poreču, jedne od najvećih investicija u sport u gradu u proteklih nekoliko godina, rečeno je danas na konferenciji za novinare.
Nogometni će kamp služiti za trenažne/školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta NK „Jadran“, te aktivnosti drugih nogometnih klubova. Površina nogometnog terena iznosi 104x68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih.
Procijenjena vrijednost izgradnje prve faze je 10.500.000 kuna plus PDV, a Grad Poreč je ovaj projekt prijavio na sufinanciranje Hrvatskom nogometnom savezu i Ministarstvu turizma i sporta.
Nakon raspisivanja natječaja, ako sve bude teklo prema planu, očekuje se otvaranje radova sredinom veljače 2021. Lokacija na kojoj je planirana izgradnja zove se Škagacer, blizu skretanja za Garbine i nedaleko od sportske dvorane Žatika.
Foto: Vizualizacija kampa
–„Stari Jadran“ ne nudi uvjete koje najveći omladinski pogon u gradu treba. Ovaj kamp, osim novog terena, sadržavat će i potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata, parkirališta i ostale opreme. Nogometni kamp gradi se sukladno standardima Pravilnika o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu s propisima FIFA/UEFA, kaže gradonačelnik Peršurić.
Projekt su predstavili gradonačelnik Loris Peršurić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša dr.sc. Damir Hrvatin i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, te predstavnici porečkog Nogometnog kluba „Jadran“, trener seniora Dalibor Šuran i Marko Kepčija, trener juniora i voditelj nogometne škole.
–Danas nam je težnja u stvaranju jedinstvene i centralne zone sporta, rekreacije i zelenila koja se proteže od centra grada do zaobilaznice. U tom kontekstu, Nogometni je kamp jedan od sadržaja u sklopu kojih se planira graditi nekoliko dodatnih nogometnih terena, igrališta za druge sportove, te dodatnih sadržaja poput teretana na otvorenom i cross staze, za koje već postoje izrađeni projekti, rekao je Hrvatin.
Foto: Vizualizacija kampa
Marko Kepčija, trener juniora i nogometne škole „Jadrana“,: sportska infrastruktura izuzetno bitna za razvoj mladih sportaša
Mi smo klub koji ima gotovo 300 djece od 5 do 19 godina, uz njih još imamo momčad veterana i seniora i tu govorimo o velikom broju sportaša. Sportska infrastruktura izuzetno pomaže sportašima, mislim da je to jedna od najbitnijih stvari za razvoj mladih sportaša. Mi smo trenutno koristili terene u Zelenoj laguni, koristili smo teren na starom nogometnom igralištu koji je zbog svoje lokacije bio primjeren, a ti sadržaji nisu za adekvatan razvoj. Nama je prioritet da su djeca aktivna i da se razvijaju i stječu sportsko iskustvo, koje im kasnije može pomoći kroz život općenito. Ciljevi su nam da omasovimo nogomet, da se ta djeca kroz adekvatan rad, razvijaju u sportskom smislu, i mislim da smo u proteklih desetak godina, kroz rad u školi nogometa, strukture koje su posložene na putu da radimo korake prema naprijed, kazao je Kepčija.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti