Grad Poreč: Održan radni sastanak na temu uređaji za pročišćavanje otpadnih voda u MBR tehnologiji

Lokalno
19.04.2013 21:11
Izvor: Grad Poreč - Parenzo
B.Ž.
1
1
Ovaj su tjedan u Maloj vijećnici gradske uprave, gradonačelnik Edi Štifanić, pročelnik UO za komunalni sustav Milan Laković sa kolegama iz Novog Mesta, Jožom Kobeom, pročelnikom za komunalne poslove, Egonom Batičem, direktorom poduzeća Comteh d.o.o. i Igorom Ilarom, voditeljem sektora odvodnje i čišćenja otpadnih voda Komunala Novo Mesto d.o.o. održali radni sastanak na temu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u MBR tehnologiji. Kako bi se projekt „Odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda Poreča", koji se sastoji od rekonstrukcije postojećeg kanalizacijskog sustava, proširenja kanalizacijske mreže i izgradnje 4 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, kao i opreme za upravljanje sustavom, što bolje realizirao gradonačelnik je tražio savjete od kolega iz Slovenije koji su svoja iskustva vrlo rado podijelili.
Razgovaralo se o MBR tehnologiji koja ima bolje efekte pročišćavanja, a osnovna prednost te tehnologije je da je fleksibilnost rada i osiguranje kvalitete obrade otpadnih voda kod promjenjivih opterećenja neupitno bolja. Također MBR uređaj ima zbog veličine i površine bolju prilagodljivost uvjetima terena i prostornom oblikovanju.
Drago mi je da smo uspostavili kontakt i da dobro surađujemo, kazao je gradonačelnik Štifanić dodavši kako je siguran da će navedeni projekt dobro razvijati.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti