Grad Poreč i Usluga Poreč Sisku uručili komunalna vozila za pomoć u prikupljanju otpada nakon potresa

Hrvatska i svijet
27.01.2021 08:37
D. Požarić
1
1
U akciju prikupljanja otpada na potresom pogođenim područjima su se, na inicijativu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uključila i komunalna poduzeća iz raznih krajeva Hrvatske koja će opremom i radnom snagom pomoći svojim kolegama u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Tako je jučer gradonačelnik Poreča Loris Peršurić direktorici tvrtke Gospodarenje otpadom Sisak Katarini Luketić uručio komunalna vozila koja će pomoći u svakodnevnom radu u teškim uvjetima izazvanim potresom. „Mi smo u Poreču dobro ekipirani jer smo, s obzirom na turističku sezonu, osam do devet mjeseci morali poslovati u većem obimu. Međutim zbog koronavirusa smanjen nam je priljev gostiju te smo u mogućnosti dio opreme privremeno posuditi komunalnim društvima kojima je takva pomoć sad dobrodošla.
-Sisku smo na privremeno korištenje ustupili dva kamiona s podizačem, četiri kontejnera i četiri djelatnika, koji će im biti na raspolaganju minimalno dva mjeseca, a po potrebi i dulje, rekao je porečki gradonačelnik prilikom simboličnog uručenja vozila, kojem su prisustvovali i direktor Fonda Siniša Kukić te sisačka gradonačelnica Katarina Ikić Baniček.
Aleksandra Čilić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša Fonda rekla je da su im se javila i druga komunalna poduzeća sa željom da pomognu što brže sanirati štetu na ovom području.
-Komunalnu opremu su već ustupila komunalna poduzeća iz Zagreba, Osijeka, Koprivnice i Čazme, a danas sam se čula i s direktorima komunalnih tvrtki iz Zadra i Dubrovnika koji će također poslati opremu i radnike. U akciju su se uključili i proizvođači te dobavljači komunalne opreme koji su stavili na raspolaganje određen dio opreme koja je u njihovom asortimanu, rekla je načelnica Čilić te pohvalila iskazanu solidarnost koja će Sisku, Petrinji i Glini i njihovim okolnim područjima biti od velike pomoći. Pozvala je i ostala komunalna društva da se u čim većem broju pridruže ovoj akciji. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti