Grad Poreč i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisali sporazum o suradnji

Grad Poreč
28.03.2024 14:40
kb
Velenik, Peršurić, Perić, Mičetić
Velenik, Peršurić, Perić, Mičetić
Izvor: Grad Poreč
U maloj vijećnici Grada Poreča danas su potpisani ugovori o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji u institucijama na području grada Poreča, s ciljem povezivanja teorijskih i praktičnih znanja u području turizma i održivog razvoja.
Ugovore su potpisali dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Marko Perić i gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč d.o.o. Morena Mičetić. Sastanku su se pridružili i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević te Marinela Krstinić Nižić te Marina Barkiđija Sotošek, profesorice na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
Stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na prijediplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente. Osim stručne prakse tema sastanka bila je i mogućnost suradnje u izradi stručnih elaborata i analiza, te provedbi istraživanja i edukacija u području turizma i održivog razvoja.
Na inicijativu gradonačelnika Lorisa Peršurića razmotrit će se mogućnost uspostave programa cjeloživotnog obrazovanja i sveučilišnog preddiplomskog studija u Poreču, kao dodatna mogućnost školovanja i stručnog usavršavanja nakon srednje škole za građane Poreča i okolice.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti