Grad Poreč dodijelio 150 tisuća eura udrugama koje se bave djecom i mladima, umirovljenicima, plesom, kulturom

Grad Poreč
22.03.2024 07:23
kb
Izvor: Grad Poreč
U Gradskoj vijećnici jučer je održano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Grada Poreča programima i projektima organizacija u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.
- Suradnja s udrugama u našem gradu duga je i kvalitetna, a na ovaj smo se korak odlučili kako bismo građane upoznali s time na što se troši javni novac, rekao je uvodno gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i dodao:
- Organizacije civilnog društva imaju ključnu ulogu u izgradnji zajednice i poboljšanju kvalitete života naših građana. Njihovi programi i projekti pružaju podršku najranjivijim skupinama, potiču kulturnu raznolikost, promiču zdravstvene inicijative te doprinose socijalnoj integraciji.
Ovim ugovorom osiguravamo financijsku potporu za ostvarenje njihovih ciljeva i ideja. Vjerujemo u njihovu sposobnost da donesu pozitivne promjene na lokalnoj razini i da će njihov rad imati dugoročne koristi za našu zajednicu. Ponosni smo što možemo biti partneri u ovim važnim naporima i radujemo se zajedničkom ostvarenju ciljeva koji će unaprijediti naš grad i život svih naših sugrađana.
Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 30 programa, odnosno projekta - udrugama Društvo Naša djeca Poreč, Centru za građanske inicijative Poreč, Studiju za izvedbene umjetnosti MOT 08, Urbana subkulturna baza USB, Udruzi Capybara, Matematičkom društvu Istra, Centru Pozitron, Klubu studenata „Istarski klub“ Rijeka, Zajednici Talijana Poreč, Zajednici Srba Poreč, Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije, Klubu liječenih alkoholičara Poreč, Društvu invalida Poreč, Udruzi slijepih Istarske županije, Udruzi gluhih i nagluhih Istarske županije, Društvu distrofičara Istre, Udruzi umirovljenika Klub Galija, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Poreč, Društvu „Josip Broz Tito“, Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Poreč, Plesnoj udruzi Ritam, Body building klubu „Veli Jože“ Poreč te Sindikatu umirovljenika Hrvatske, podružnica Poreč.
Udruge su redom predstavile svoje raznolike aktivnosti, zahvalivši se na kontinuiranoj podršci i mogućnosti da realiziraju svoje programe posvećene različitim skupinama. Naime, osim financiranja programa i projekata Grad Poreč financira i troškove najma i dio režijskih troškova za udruge koje imaju sjedište u Poreču.
Grad Poreč je za financiranje spomenutih udruga u društvenim djelatnostima dodijelio je ukupno 149.335 eura. Osim spomenutih, Grad Poreč sufinancira i sportske udruge i Sportsku zajednicu grada Poreča s 1.506.410 eura godišnje. Još 131.455 eura dobivaju udruge kroz izravnu dodjelu sredstava – Sigurna kuća Istra za program pomoć ženama žrtvama obiteljskog nasilja, Centar za inkluziju i podršku u zajednici Pula za program 'Naša dnevna zajednica Poreč', Centar za građanske inicijative za besplatnu pravnu pomoć i Gradsko društvo Crvenog križa za redovne aktivnosti. 
Ukupno je to oko 1.787.200,00 eura godišnje za porečke udruge u sportu, razvoju civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti