Grad Pazin počeo provedbu projekta "Zeleni koraci Pazina"

Istra
02.03.2024 09:08
D. Požarić
Panorama Pazina
Panorama Pazina
Izvor: Grad Pazin
Grad Pazin počeo je provedbu projekta „Zeleni koraci Pazina“. Kroz projekt provodit će se obrazovno-informativne aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva, a sufinancira ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Tijekom ovog proljeća za učitelje i učiteljice razredne nastave u osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin te za odgojitelje i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Olge Ban bit će organizirane radionice o pravilnom postupanju s otpadom i kružnom gospodarstvu.
Edukatorica Koviljka Aškić predstavit će prijedloge aktivnosti na temu sprječavanje nastajanja, ponovnog korištenja, recikliranja, uporabe i odlaganja otpada učiteljima i odgojiteljima kako bi iste mogli upotrijebiti u svom radu s djecom. Na ovu temu bit će organizirane i dvije edukativne radionice za  učenike srednjih škola.
Jedna od aktivnosti iz projekta je i provedba javnog foto natječaja na temu kružnog gospodarstva, recikliranja, otpada i zagađenja. Želja nam je osvijestiti građane s područja grada Pazina o štetnosti nepropisnog odlaganja otpada u okoliš te posljedice koje takvo ponašanje izaziva u prirodi. Odabrat će se 20 najboljih fotografija  s foto-natječaja te će se pripremiti putujuća izložba po mjesnim odborima Pazina.
Najesen kreću edukativne radionice o kompostiranju za građane po mjesnim odborima, na kojima građani naučiti kako napraviti vlastiti komposter.
Od ožujka do prosinca 2024. godine na Radio Istri emitirat će se emisija „Zelene minute Pazina“ u kojoj će gostovati stručnjaci iz područja zelene i plave infrastrukture.
U prvoj emisiji danas u 14.30h gostuju Fran Poštenjak, urbani šumar i ekolog, te stručnjak za evaluaciju i upravljanje starim stablima, Zvijezdana Bertetić, savjetnica za zaštitu okoliša i pripremu projekta iz tvrtke Usluga d.o.o. i članica Komisije za hortikulturu i krajobrazno uređenje zelenih površina u Gradu Pazinu te Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina.
Tema prve emisije je važnost očuvanja zelene infrastrukture u urbanom razvoju gradova.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti