Gnam Gnam fest u Novigradu označava vrhunac Dana istarske šparuge

Istra
27.04.2013 08:55
B.Ž.
1
1
Kao svojevrsan vrhunac Dana istarske šparuge u subotu 27.4. u Novigradu se na Velikom trgu održava Gnam Gnam Fest: Šparugada, na kojem se prezentiraju ukusni specijaliteti na bazi šparoga, uz vrhunsku ponudu domaćih maslinovih ulja i vina te zabavan program koji čine glazbeni i kulturni sadržaji.
Osim Šparugade, u trideset i dva restorana s područja sjeverozapadne Istre, moguće je uživati u delicijama spravljenim na bazi istarske šparoge po promotivnim cijenama. Na jelovnicima uključenih objekata, uz klasične menije na bazi šparoga, nalazi i posebna ponuda - dva pristupačna menija po cijeni od 70 i 100 kuna. Na ovaj način svi zainteresirani moći će do 15. svibnja kušati raznolike delicije na bazi šparoga po pristupačnim cijenama.
Dosadašnji tijek manifestacije Dana istarske šparuge, nakon početnog razdoblja u ožujku i početkom travnja kada je bilo izazovno pronaći veći mac šparoga, kroz travanj su nalazišta postala znatno bogatija, na radost brojnih posjetitelja SZ Istre. Tako da su ugostitelji imali pune ruke posla s gostima s domaćim i stranim gostima željnim različitih delicija s omiljenom proljetnom namirnicom. Goran Tatalović, vlasnik San Benedetta, koji je uključen u manifestaciju iznimno je zadovoljan organizacijom Dana istarske šparuge: „od samog početka uključujem se u sve gastronomske manifestacije klastera SZ Istre jer vidim konkretne rezultate, u vidu povećanja broja gostiju. Na Dane istarske šparuge dolaze nam brojni gosti iz Italije, Austrije, Slovenije te svih krajeva Istre i Kvarnera. Vrlo smo zahvalni turističkim zajednicama uključenima u Klaster SZ Istre, koje nam ovakvim manifestacijama predstavljaju značajan vjetar u leđa, koji bez njih ne bismo mogli imati.“
Šparugadom osim što se označava vrhunac sezone šparuga, ujedno i započinje ovogodišnji niz manifestacija u okviru novigradskog Gnam Gnam Festa, koji se nastavlja 17. svibnja uz Sardelafest (u znaku srdele i druge plave ribe), te 7. lipnja uz Večer novigradske kapešante (u znaku jakobove kapice i drugih jadranskih školjaka), dok će svi plodovi Jadranskog mora biti ponuđeni u okviru izdanja Gnam Gnam Festa koja slijede 31. svibnja, 4. srpnja, 8. kolovoza, 14. rujna i 21. rujna.
„Danima istarske šparuge, kao i Šparugadom htjeli smo predstaviti najspecifičniju kontinentalnu namirnicu s područja sjeverozapadne Istre. Uz dane švoja, školjaka i jadranske lignje, koji predstavljaju naše podmorsko bogatstvo, ovim manifestacijama na pravi način prezentiramo zelenu Istru,“ naglasila je Vesna Ferenac, direktorica TZ Novigrad.
Dani istarske šparuge održavaju se po sedmi puta do 15. svibnja na području sjeverozapadne Istre. Kao jedna od četiri ključne gastronomske manifestacije u regiji, uz Dane školjaka, švoja i liganja, Dani istarske šparuge u organizaciji su Turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle. Koncept događanja sastoji se u korištenju omiljene proljetne namirnice – divlje šparuge u vrijeme kada ona samoniklo raste, kroz ponudu lokalnih restoratera.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti