Glazbeni program SŠ Mate Balote Poreč

12.03.2009 00:00
Ines Pašalić, SŠ Mate Balote Poreč
1
1
[slika1]Kako bi svojim učenicima omogućili mali (odmor) predah od svakodnevnih ispita, odgovaranja i ostalih školskih obaveza, profesori i učenici SŠ Mate Balote u utorak 03.03.2009. za vrijeme 7. i 8. Sata, organizirali su malu priredbu u kino dvorani. U programu su sudjelovali zbor i školski bend, predvođeni prof. Deborom Cukolom te dramska skupina prof. Snježane Radetić . Zborašice su za ovu prigodu malo promijenile svoj repertoar i pripremile nekoliko pjesama s hrvatske estrade koje su raspjevale cijelu dvoranu.
[slika2]Učenice 2. ekonomske Lorena Radolović, Matea Lukić i Martina Pranjić predstavile su se zanimljivim performansom punim životne mudrosti. Učenica 3. razreda opće gimnazije, Suzana Rupenović je izvela je monolog Oriane Fallaci „Pismo nerođenom djetetu“ s kojim je sudjelovala na Županijskoj smotri Lidrano. Mija Matasović , učenica 2. razreda jezične gimnazije, recitirala je pjesmu Gustava Krkleca „Pepeo strasti“ s kojom je također sudjelovala na županijskoj, a predložena je i za državnu smotru Lidrano 2009.
[slika3]Kroz cijeli program provlačio se igrokaz u izvedbi Teje Filipović, Teje Pribetić, Marka Cvijića i Marca Krevatina, učenika 3. razreda jezične gimnazije, koji je na šaljiv način prikazao suvremeni odnos mladića i djevojaka.
Mlada pjevačica, učenica 3. r. jezične gimnazije, Stefani Reljić uz pratnju školskog benda u sastavu Dean Deković (3.og) i Antun Benedeković . (3.og), zabavila je publiku pjesmama popularnih grupa Oasis i Guns 'n' roses.
Priredba je završila pjesmom „Morska vila“ u izvedbi zbora, instrumentalnom pratnjom Deana i Antuna te pjevanjem publike koja je sve popratila velikim pljeskom.
Još jednom je pokazano da se u školi ne izgrađuje i cijeni smo znanje, već i mnoge druge vještine i talenti.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti