Gin porečkog Sempervivuma najbolji na svijetu

Lokalno
27.03.2024 13:35
kb
Peršurić i Fabić
Peršurić i Fabić
Izvor: Grad Poreč
ALDO 52 – Aged Barreled Gin – Solera Reserve Marka Fabića iz porečke destilerije Sempervivum proglašen je na nedavnom Concours International u francuskom Lyonu najboljim ginom na svijetu u konkurenciji od čak 8.768 uzoraka, koji ima 160 kategorija za kušanje žestokih pića. Kategorije uključuju: Whiskeys, Bourbon, Brandies, Soju, Shochu, Baijiu, Gin, Vodka, Rums, Cachaça, punches, cocktails, liquorice-flavoured drinks, creams, liqueurs and sherries. ALDO 52 proglašen je od svih navedenih kategorija najbolje ocijenjeni destilat s 97/100 bodova, te je proglašen World's Best Spirits.
Marko Fabić, inače doktor tehničkih znanosti, koji, osim što uživa u prenošenju novih znanja studentima, u svojoj “inovativnoj konobi” stvorio je više od 20 vrsta rakija i likera, a prestižna nagrada za gin nije jedino svjetsko priznanje koje je osvojila mala destilerija iz sela Veleniki. Destilerija Sempervivum može se do sad pohvaliti s više od 100 nagrada i priznanja, a osim gina, proizvode rakije, likere, whisky, rum, vodka, maslinovo ulje, suvenire… sve s ciljem očuvanja tradicije i poznatih istarskih okusa.
- Svako priznanje je potvrda kvalitete proizvodnje naše destilerije Sempervivum koja je prepoznatljiva ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Svi naši destilati sadrže nezaobilazni dio tradicije i konstantna poboljšanja kvalitete, što nas u konačnici postavlja na sam svjetski vrh kvalitete. Ovim svjetskim priznanjem najbolje kvalitete ponosno predstavljamo naše proizvode koji nose dio nas, naše Istre, našega Poreča i našega sela Veleniki, Kaže Fabić.
- Jako mi je drago da na svojem području imamo male obrtnike, proizvođače, ljude koji kroz ljubav prema onome ča delaju, to rade najbolje i tako pričaju priče o našem kraju, čestitao je destileriji Sempervivum i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti