Futsal: Najavljena malonogometna utakmica Hrvatska-Italija

Sport
22.09.2015 14:26
D. Požarić
Mato Stanković, Boris Durlen, Igor Puž i Fernando Kirigin
Mato Stanković, Boris Durlen, Igor Puž i Fernando Kirigin
U srijedu, 23. rujna sa početkom u 19:30 sati u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji bit će odigran susret malonogometnih reprezentacija Hrvatske i Italije, najavili su na konferenciji za novinare Boris Durlen, predsjednik komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, Mato Stanković, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije, Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije i predsjednik Sportskog saveza te Igor Puž.
Ispred Organizacijskog odbora otkrili su detalje vezane uz sportski spektakl na kojem će aktualni europski prvaci odmjeriti snage s našom reprezentacijom.
-Grad Opatija ima privilegiju ugostiti ovu jaku utakmicu protiv Italije, aktualnog prvaka Europe, koji je nakon dugo vremena sa trona uspio skinuti Španjolsku, istaknuo je Durlen napomenuvši kako rezultat nije imperativ, nego su to kvalitetne pripreme za naredno natjecateljsko razdoblje.
Izbornik Mato Stanković sastavio je popis kandidata na kojemu se nalaze Saša Babić (Pesarofano), Kristijan Grbeša (Nacional), Vedran Matošević (Nacional), Luka Perić (Nacional), Franco Jelovčić (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy), Jakov Grcić (Split Tommy), Ivo Jukić (Split Tommy), Duje Bajrušović (Split Tommy), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Matija Capar (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Futsal Dinamo), Franko Bilić (Ekonomac), Maro Đuraš (Square), Marinko Šamija (Square) i Duško Martinac (Vrgorac).
-Nakon utakmice protiv Belgije, po drugi put smo u Opatiji. Utakmica s prvakom Europe veliki je izazov, u skladu odlukom od prije nekoliko godina da pripreme radimo s jačim reprezentacijama, jer jedino tako možemo rasti i raditi na kvaliteti. Vrlo je teško uspoređivati naše reprezentacije po svim aspektima. Sve je na strani Talijana, a za one koji nisu upoznati sa situacijom u futsalu, treba istaknuti da je njihova reprezentacija sastavljena isključivo od Brazilaca, koji su dobili talijansko državljanstvo te da su možda dva igrača Talijani. Trenutno smo bez četiri vrlo važna, ključna igrača i želimo vidjeti na koga možemo računati, pogotovo što je ovo vrlo mlada reprezentacija. U posljednje tri godine iz treće jakosne skupine ušli smo u prvu, tako da u kvalifikacijama ne očekujemo jake protivnike, istaknuo je Mato Stanković.
- Grad Opatija, kao i Sportski savez definitivno stoje iza ovog za naš grad vrlo važnog projekta. Ovim putem moram pohvaliti predstavnika naše članice, AK Opatija motorsport, koji se prihvatio velikog posla organizacije. Obzirom na dosadašnja iskustva, ne sumnjam da će i ova manifestacija biti organizirana na visokom nivou, napomenuo je Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije.
- Pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu i podrže našu reprezentaciju. Dvorana će biti otvorena sat vremena prije utakmice, a karte se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 30 kuna., dok je ulaz za djecu do 10 godina slobodan. Također, u poluvremenu svoje nogometne vještine pokazati će morčići iz NK Opatija, istaknuo je Puž te se zahvalio sponzorima koji su podržali ovu manifestaciju. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti