Funtanu neće dotaknuti kriza - TZ godinu dočekala u plusu

Lokalno
01.04.2009 00:00
D. Požarić
Skupština TZ-a Funtane u galeriji Zgor murve
Skupština TZ-a Funtane u galeriji Zgor murve
Skupština TZ-a Funtane u galeriji Zgor murve
Za poboljšanje uvjeta boravka gostiju TZ i Općina udružili su sredstva u iznosu od oko 850 tisuća kuna, od čega je najviše utrošeno na pripremne radove šetnice Funtana - Bijela uvala. Troškovi koncerata, izložbi i različitih fešti iznosili su oko 654 tisuće kuna. Od fešti najuspješnije su bile ribarske te proslava blagdana Sv. Bernarda, dok je mali interes publike izazvala proslava Nove godine na gatu.
Ukupna vrijednost oglašavanja iznosila je oko 782 tisuće kuna. S obzirom na to da je Funtana pretežno kamping destinacija, naglasak je bio upravo na tom segmentu, a značajna su sredstva utrošena i za oglašavanje privatnog smještaja.
Milohanović Čehić napomenula je da je u protekloj godini ostvareno oko 177 tisuća dolazaka i 1,3 milijuna noćenja, što predstavlja dobar rezultat. Najveći broj noćenja ostvarili su Nijemci (30,5 posto) i Nizozemci (17,2 posto) te Slovenci i Talijani (oko 10 posto), a slijede Austrijanci, Česi, Danci i ostali.
- Znamo da će se posljedice globalne krize osjetiti u turizmu. Svi pokazatelji do sada govore da će se dosta veliki manjak osjetiti u hotelima, a malo u kampovima. U dosadašnjim rezervacijama kampovi su od 15 do 30 posto bolji nego lani, a to se odnosi i na rezervacije u privatnom smještaju. Mislim da Funtana neće biti dirnuta krizom, a ako bude, taj će minus biti minimalan, rekla je predsjednica Skupštine Ondina Žužić.
V. H.

Novi imidž-katalog Funtane

2
Katalog je već predstavljen na turističkim sajmovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti