FOTO: Porečki primjeri kreativnog parkiranja

Lokalno
03.06.2021 11:40
Ulica Stipe Rajka: Automobilom na  prijelaz za invalide (D. Požarić)
Ulica Stipe Rajka: Automobilom na prijelaz za invalide (D. Požarić)
Koliko god ustrajali na tome da se edukacijom, informiranjem i kaznama smanjuje nepoštivanje prometnih propisa, letimičan đir gradom pokazuje da se i tome unatoč uvijek nađe pokoji primjer “kreativnog” parkiranja. Nepropisnih rješenja dosjete se i domaći vozači i gosti, ostavljajući vozila ne samo izvan za to predviđenih zona, već i na mjestima prilagođenim za kretanje osoba s invaliditetom, čime im onemogućuju prolaz i izlažu ih opasnosti.
Zabilježili smo tako ovih dana automobil ostavljen tik uz pješački prijelaz i spremnike za sortirani otpad u Ulici Stipe Rajka, i to na dijelu trotoara prilagođenom za prijelaz osoba s invaliditetom. Parkiranje duž Ulice Stipe Rajka uobičajena je pojava, premda na tom potezu nisu označena parkirna mjesta, a pojedini vozači ostavljaju limene ljubimce gotovo u samom raskrižju s Ulicom Mate Vlašića. Na trgu Cimarelu smo pak snimili automobil koji je komotno “zauzeo” tri mjesta predviđena za parkiranje motocikala.
Vozači će reći da su stali tek na nekoliko minuta, pravdajući se žurbom i gomilom obaveza u gradu. S druge strane, oni koji ih moraju obilaziti, ili uopće ne mogu proći, za kreativnost u parkiranju će imati mnogo manje razumijevanja. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti