Foto natječaj Montraker 2015.

Lokalno
27.08.2015 08:51
D. Požarić
Fotografija bez naziva Maše Bajc lani je osvojila prvu nagradu
Fotografija bez naziva Maše Bajc lani je osvojila prvu nagradu
Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajenica Općine Vrsar i ove godine raspisuju tradicionalni foto natječaj Montraker 2015., dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole Montraker koji se održava od 31. kolovoza do 12. rujna 2015. godine. Škola je nastala kao platforma za praktični rad studenata likovnih akademija, smjera kiparstva. Od 1991. godine nastalo je više od stotinjak skulptura u kamenu koje su postavljene u Vrsaru i okolici.
Natjecatelji mogu birati između dvije teme:
  • Skulptura u nastajanju (fotografiraju se sudionici 25. međunarodne studentske kiparske škole Montraker koji će od 31. kolovoza do 12. rujna stvarati skulpture u kamenu u istoimenom kamenolomu u Vrsaru. Radno vrijeme studenata je od 8 – 12 i 16 – 19 sati, svaki dan osim nedjelje.)
  • Skulptura u prostoru (fotografiraju se skulpture koje su nastale od 1991. godine u radu Međunarodne studentske kiparske škole Montraker i koje su postavljene u javni prostor Vrsara. Naglasak je na odnosu skulpture i prostora oko nje. Kartu Vrsara sa obilježenim lokacijama skulptura natjecatelji mogu zatražiti u uredu Turističke zajednice Općine Vrsar.)
Svaki natjecatelj može prijaviti do tri fotografije. Materijali se šalju digitalno na e-mail montraker@poup.hr najkasnije do 20. rujna 2015. godine.
Kod prijave treba upisati Ime i prezime, adresu, broj telefona i nazive fotografija.
Fotografije za prijavu ne smiju prelaziti 500 kb po fotografiji, a pregledat će ih žiri u sastavu:
  • Tatjana Velenik, povjesničarka umjetnosti,
  • Sebastijan Vojvoda, akademski slikar i
  • Andi Bančić, profesor likovne kulture.
Autori najbolje tri fotografije dobit će novčane nagrade u iznosima od tri, dvije i jednu tisuću kuna, a uži izbor fotografija bit će izložen na izložbi u rujnu 2015. godine u sklopu programa Međunarodne studentske kiparske škole Montraker.
Organizatori imaju pravo korištenja nagrađenih fotografija u propagandnim materijalima te se kod svakog objavljivanja obavezuju navesti ime autora.
Dodatne informacije možete zatražiti na e-mail adresi montraker@poup.hr i broju telefona 091 431 59 59 (nazvati od 8 - 15 h). (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti