FOTO: Hrvatsku pogodio potres magnitude 6,2; treslo se i u Istri, telefoni ponegdje ne rade

Hrvatska i svijet
29.12.2020 12:32
D. Požarić
Hrvatsku je upravo pogodio snažan potres. Prema prvim informacijama EMSC-a, potres je jačine 6,3 po Richteru pogodio je Petrinju. Snažno se osjetio i u Zagrebu. Pogođene su: Bosna i Hercegovina, Češka, Hrvatska, Njemačka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Austrija.
Radio Sarajevo izvještava o dramatičnim scenama iz Petrinje. Na Twitter se javljaju korisnici iz Hrvatske, Srbije, BiH i drugih krajeva, kažu da se potres osjetio i kod njih.
Tresla se i Istra. S terena stižu informacije da ponegdje ne rade telefonske linije. Viber i slični servisi, kako doznajemo, rade.
Neki građani zarobljeni su u kućama, a zgrade su porušene. Jako je puno štete, Jutarnji javlja da je poginulo jedno dijete, 24sata navodi da ima ozlijeđenih.
Policija u najpogođenijim područjima poziva građane da, ako su u mogućnosti, izađu na otvoreni prostor i odmaknu se od građevina kojima prijeti urušavanje. Osobe na višim katovima neka potraže nosivi zid.
(dp)

Ažuriranja vijesti:

13:50 - Petrinju uzdrmao novi potres od 4,5 Richtera (24sata.hr)
Svjedočanstvo: U Sisku cijela prva ulica stradala, Glazbena škola srušena, poplave, krateri na cesti. Hitna i vatrogasci se ne prestaju čuti. Scene iz apokaliptičnih filmova.
Ovaj potres je po oslobođenoj energiji 30-ak puta jači od onoga koji je u ožujku bio u Zagrebu, magnitude 5,5, rekao je za N1 seizmolog Krešimir Kuk
Nuklearna elektrana Krško je zbog snažnog potresa i sigurnosnih razloga zaustavljena. Do toga je došlo zbog automatskog uključenja zaštitne turbine. Nakon prvog pregleda postrojenja odgovorni tvrde da sigurnost nije ugrožena.
Premijer Plenković: Na putu za Petrinju nakon još jednog razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji se osjetio u brojnim dijelovima Hrvatske. Mobilizirali smo sve raspoložive službe da pomognu ljudima i račiste porušene dijelove. Sada je najvažnije spasiti ljudske živote.
U Petrinji se na automobil srušila kuća, iz njega je spašeno dijete.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti