Flego traži mogućnost korištenja manjih graničnih prijelaza vozačima kamiona

Hrvatska i svijet
20.03.2024 08:18
kb
Andrey Novakov, Valter Flego (2024.)
Andrey Novakov, Valter Flego (2024.)
- Kolone kamiona na granicama sve su duže, vozači sve iscrpljeniji, a distributeri sve nervozniji. Dostava kasni, namirnice se kvare, troškovi se gomilaju. To je problem Hrvatske i Bugarske, ali i problem cijele EU, naglasio je istarski europarlamentarac Valter Flego (IDS/Renew) prilikom usvojenog Prijedloga rezolucije o potrebi rješavanja dugih kolona kamiona na graničnim prijelazima EU-a. Naime, Odbor za peticije Europskog parlamenta apsolutnom je većinom usvojio inicijativu zastupnika Flega i bugarskog zastupnika Andreya Novakova, čiji je cilj rješavanje dugih kolona kamiona na vanjskim granicama Unije. Skupljeno je 44.000 potpisa ljudi iz prometnog sektora diljem EU-a.
- Umjesto da djeci damo da voze grdosije od kamiona, osigurajmo vozačima dostojanstvenu vožnju. Danas u Uniji nedostaje oko 400.000 profesionalnih vozača. Mladim ljudima ovo zanimanje jednostavno nije privlačno. Ne može jedan vozač kamiona čekati na granici s Bosnom i Hercegovinom ili Srbijom šest sati. Ne mogu naši autoprijevoznici u Istri zbog nečijeg hira godinama voziti umjesto 15 km, dodatnih 100 km, istaknuo je Flego.
Hrvatski i bugarski zastupnik traže od Komisije hitne i obvezujuće zakonodavne mjere za stvaranje standarda na razini cijele EU za rukovanje teškim teretnim vozilima na graničnim prijelazima te upozoravaju i na lošu situaciju na vanjskim granicama EU-a, posebno sa zemljama Zapadnog Balkana.
- Jako mi je drago da je u rezoluciji spomenuta problematika na graničnom prijelazu Sočerga-Požane u Istri. Slovenija godinama odbija inicijative da se granični prijelaz Sočerga-Požane otvori za prolaz kamiona težih od 7,5 tona, makar i samo onih s pulskim i koparskim registarskim oznakama. Međutim, danas su autoprijevoznici na dodatnom udaru u Istri, jer zbog rekonstrukcije jedne dionice, moraju umjesto 15 km raditi dodatnih 100. To je protivno svim idejama Zelenog plana, dekarbonizacije prometa i jačanja sigurnosti na cestama, pojasnio je Flego.
U rezoluciju je ušao amandman kojim se hitno traži od Komisije donošenje mjera koje omogućavaju vozačima kamiona korištenje manjih graničnih prijelaza diljem EU-a, kada su glavne arterije zatvorene zbog održavanja cesta, kako bi se izbjeglo da vozači ovise o proizvoljnim postupcima pojedinih zemalja.
- Tražim Lex Sočerga-Požane za cijelu Uniju, kako vozači i gospodarstvenici ne bi patili zbog partikularnih interesa pojedinaca, naglasio je Flego.
- Osim ograničavanja vremena čekanja na granicama, tražio sam i više sredstava za infrastrukturu na graničnim prijelazima te zasebnu proračunsku stavku za financiranje obuke i prekvalifikacije vozača i poticanja partnerstva strukovnih škola i prijevozničkih tvrtki, dodao je Flego te zaključio:
- Rast hrvatskog gospodarstva znatno ovisi o kamionskom prijevozu, s obzirom na to da tek male količine prevozimo željeznicom. Umjesto da probleme nedostatka vozača rješavamo dajući maloljetnicima kamione od 40 tona, važnije je donijeti mjere koje će poboljšati status vozača kamiona i osigurati im humane uvjete rade i dostojanstven život. Ova rezolucija je korak u tom smjeru!
Nakon usvajanja rezolucije na plenarnoj sjednici, Europska komisija ima godinu dana da usvojene stavove realizira s državama članicama.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti