Film 'Ti mene nosiš' hrvatske redateljice Ivone Juke u porečkom kinu 3. i 4. srpnja

Lokalno
02.07.2015 07:41
D. Požarić
1
1
Nakon što je oduševio kritiku i publiku diljem Hrvatske, debitantski cjelovečernji film "Ti mene nosiš" hrvatske redateljice Ivone Juke stiže nam u Poreč. U petak i subotu (3. i 4. srpnja) u 18:30 sati bit će prikazan u kinu Pučkog otvorenog učilišta.
„Oštra, surova i krvava priča, snažnih, trgajućih emocija od kojih bi pucala filmska vrpca kad bi je bilo, ali bez ijedne sentimentalne scene, bez laži utjehe“, pohvalio je film Miljenko Jergović u svojoj kolumni.
Nakon nekoliko izuzetnih dokumentarnih filmova i brojnih međunarodnih nagrada, hrvatska redateljica Ivona Juka svojim je prvim cjelovečernjim filmom još jednom pokazala svoju svestranost. Već na premijernom prikazivanju film ‘Ti mene nosiš’ svojom je radnjom i kvalitetnom glumačkom ekipom oduševio gledatelje, ali i ujedinio filmske kritičare u zajedničkom stajalištu da se radi o odličnom filmskom ostvarenju.
Riječima hvale pridružio se i filmski kritičar Nenad Polimac: „Prvi cjelovečernji igrani film Ivone Juke “Ti mene nosiš” unosi važnu novinu u suvremenu hrvatsku kinematografiju - ambiciozno, ekstenzivno pripovijedanje. Film je zahtjevno režiran, sa scenama koje ponekad uključuju i dvadesetak likova, izgleda izvrsno, a ima i prizora koje nikad niste vidjeli“.
Prema prvim reakcijama publike redateljica Ivona Juka sa svojim autorskim timom je osim umjetnički hvaljenog djela, napravila film koji će svojom dinamikom od prve do zadnje minute zasigurno privući publiku u kina. Film progovara o silnoj potrebi da budemo voljeni upravo ovakvi kakvi jesmo, a pri tom smo vrlo nevoljni, nespremni prihvatiti druge kakvi jesu. Rado bi mijenjali druge, ali ne sebe.
Glumački postav filma čine Lana Barić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić uz još niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Po prvi put na filmu se pojavljuju i mlada Helena Beljan, koja je pokazala veliki glumački talent i nepogrešivo odigrala jednu od glavnih uloga u filmu. Uz nju svoje prvo glumačko iskustvo imali su Goran Hajduković i mladi Juraj Dabić.
„Napokon! Imamo film!!! Nakon više od dvadeset godina te, unatoč tvrdnjama o nedovoljnoj brojnosti...hrvatska kinematografija konačno je dobila punokrvno, širokopotezno, hrabro i osupnjujuće filmsko djelo, koje plijeni i autorskom snagom...“ zaključila je priznata kritičarka Vesna Pažin.
[yt2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti