Fešta u Novom naselju povodom asfaltiranja ulice Augusta Arsena Vivode

Lokalno
17.06.2015 08:57
D. Požarić
1
1
Prošle je nedjelje Ulica Augusta Arsena Vivode u Poreču nakratko podsjećala na davna vremena, kad su zajednička druženja susjeda bila češća. Mještani su se, naime, družili povodom asfaltiranja ulice, a nisu ih u tome omele ni loše atmosferske prilike. Kiša koja je cijeloga dana padala zaustavila se baš predvečer i omogućila da se na malome trgu uz goste iz Grada (gradonačelnika Edija Štifanića i dogradonačelnika Lorisa Peršurića ) održe zdravica i prigodni govor kojima su prisustvovali gotovo svi stanovnici ulice.
Cesta je u promet svečano puštena presijecanjem vrpce, za što je čast pripala najstarijem i najmlađem stanovniku, 85-godišnjem Mariu Janku i jednogodišnjem Marinu Pauletiću .
Nakon "službenog" dijela, domjenak se preselio u konobu Poli Marasa gdje se zabava nastavila uz izvrsno raspoloženje koje je, rekao nam je Dušan Maras , riječima teško opisati. Čak toliko dobro da je "pao" dogovor o novim druženjima koja se u dogledno vrijeme moraju ponoviti.
Glavni inicijatori i organizatori druženja bili su Dušan Maras i Dean Pauletić .
Ulica Arsena Vivode spada u dio grada sagrađen 1962. godine. Nadjenuto mu je bilo ime Kokin grad , jer se sastojao od kućica površine 46 četvornih metara, sa ravnim krovovima, a do danas je izrastao u nešto puno veće, bogatije i ljepše.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti