Fešta smokve i smokvenjaka oduševila posjetitelje u Barbanu

Istra
16.09.2023 21:15
kb
Fešta smokve i smokvenjaka
Fešta smokve i smokvenjaka
U Barbanu je 16. rujna 2023. godine održana 17. Fešta smokve i smokvenjaka, jedinstvena gastronomska manifestacija posvećena smokvi i njenim različitim oblicima konzumacije. Smokva, koja se ističe po svojem jedinstvenom okusu i bogatoj nutritivnoj vrijednosti, bila je u središtu pozornosti.
Na ovogodišnjoj manifestaciji, OPG Terra Magica iz Barbana ponio je titulu najboljeg smokvenjaka u Barbanu, dok su drugo i treće mjesto zauzeli OPG Loris Ferlin iz Vodnjana i OPG Mauro Valić iz Raklja. Osim istarskih smokvenjaka, posjetitelji su mogli kušati i varijacije s otoka Cresa.
Ponuda na Fešti smokve i smokvenjaka bila je raznovrsna, uključujući čokoladne smokvenjake, džemove, namaze, smokve u rakiji, čokolade sa smokvama i različite kolače s ovim voćem. Također su bili prisutni i proizvodi od lavande, rukotvorine, suveniri te kreativna jela na bazi smokve koje je pripremila Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule.
Manifestaciju je obogatio i kulturno-zabavni program, uključujući nastupe KUD-a Barban, Barbanskih i Pulskih mažoretkinja, radionice za djecu te glazbene izvedbe sastava "Dečki iz Sutivanca". Osim toga, u Centru za posjetitelje Barban održana je izložba posvećena smokvama, s radovima barbanskih školaraca.
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti