Eva Fiškuš među pobjednicama na županijskom prvenstvu osnovnih i srednjih škola u šahu

Sport
15.05.2021 00:00
D. Požarić
Eva Fiškuš iz Poreča
Eva Fiškuš iz Poreča
Školski sportski savez Istarske županije po prvi je put organizirao online pojedinačno i ekipno šahovsko prvenstvo Istarske županije za osnovne i srednje škole. Održano je 11. svibnja od 14 do 19 sati na portalu www.lichess.org .
Koordinator (predsjednik) natjecanja bio je profesor Goran Banovac iz OŠ Veli Vrh Pula, a prvenstva su odigrana po Pravilima šaha FIDE, švicarski sustav u 7 kola s tempom igre od 10 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju, plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez.
Parove je određivao računalni program.
Prema očekivanju najveći odaziv je bio među osnovcima. Nastupilo je 49 učenika iz 16 škola, a pobjednik je Zvan Sošić iz ŠSD „Val“ OŠ Vladimira Nazora iz Rovinja sa 7 bodova. Bod manje osvojio je Neo Gašprotić iz ŠSD „Mladost“ OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, dok je treći Nikola Milovanović iz ŠSD „Veli Vrh“ OŠ Veli Vrh iz Pule s 5 bodova.
U ekipnoj konkurenciji pobjednik je ŠSD „Val“ OŠ Vladimira Nazora iz Rovinja u sastavu: Zvan Sošić, Ivan Bašić i Karlo Doblanović. Mentorica je profesorica Bojana Bolković. Drugo je ŠSD „Veli Vrh“ OŠ Veli Vrh iz Pule, a treće ŠSD „Medulin“ OŠ Dr. Mate Demarina iz Medulina.
Na prvenstvu je nastupilo 16 učenica iz 7 osnovnih škola. Pobjednica je Ema Kvaternik iz ŠSD „Vidikovac“ OŠ Vidikovac iz Pule sa 7 bodova. Druga je Fiorella Debrevi iz ŠSD „Veli Vrh“ OŠ Veli Vrh iz Pule sa 6 bodova, dok je treća Mia Radulović iz ŠSD „Medulin“ OŠ Dr. Mate Demarina iz Medulina s 5 bodova.
U ekipnoj konkurenciji pobjednik je ŠSD „Veli Vrh“ OŠ Veli Vrh iz Pule u sastavu: Fiorella Debrevi, Mara Gortan i Lucija Antolović. Mentor je profesor Goran Banovac. Drugo je ŠSD „Vidikovac“ OŠ Vidikovac iz Pule, a treće ŠSD „Medulin“ OŠ Dr. Mate Demarina iz Medulina.
Nastupilo je i 38 učenika iz 7 srednjih škola. Pobjednik je Dino Lovrić iz ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazije Pula sa 7 bodova. Drugi je David Kovačević iz ŠSD „Zmaj“ SŠ Vladimir Gortan iz Buja sa 6 bodova, dok je treći Patrik Močibob iz ŠSD „Mladost“ SŠ Zvane Črnje iz Rovinja sa 5 bodova.
U ekipnoj konkurenciji pobjednik je ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazije Pula u sastavu: Dino Lovrić, Matej Kikić i Janko Soklić. Mentor je profesor Marko Simić.
Na prvenstvu srednjih škola za učenice nastupilo je 7 učenica iz 4 škole. Pobjednica je Eva Fiškuš iz ŠSD „Mate Balote“ SŠ Mate Balote iz Poreča sa 6 bodova. Druga je Lana Bezjak iz ŠSD „Lipa“ Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule s istim brojem bodova, ali slabijim dodatnim kriterijem. Treća je Lara Nikolić iz ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazije Pula sa 5 bodova.
U ekipnoj konkurenciji pobjednik je ŠSD „Mate Balote“ SŠ Mate Balote iz Poreča u sastavu: Eva Fiškuš, Matea Barišić i Andrea Barišić . Mentor je profesor Mišo Milinković . Drugo je ŠSD „Lipa“ Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, a treće ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazije Pula.
Pobjednici su postali županijski pobjednici za školsku godinu 2020./2021. Po troje najuspješnijih u svakoj kategoriji bit će nagrađeno medaljama, a za ekipni poredak u svakoj konkurenciji prve tri ekipe bit će nagrađene peharima. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti