ESG strategija Valamar Riviere predstavljena kao primjer dobre prakse na konferenciji u Beču

Gospodarstvo Lokalno
05.05.2023 11:32
kb
Konferencija Green Tourism
Konferencija Green Tourism
Autor: Valamar
Na konferenciji Green Tourism u organizaciji Austrijskog udruženja hotelijera (ÖHV), Valamaraova ESG strategija je predstavljena kao primjer najbolje prakse u turističkom sektoru. Green Tourism završna je konferencija EU projekta "European Tourism Going Green (ETGG) 2030" koja je ponudila niz zanimljivih prezentacija na temu održivog turizma u Europi.
Valamar je uložio 65 milijuna eura u održive i društveno odgovorne projekte, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu i brojne programe za zaposlenike i zajednicu. Prošle se godine obvezao postati ugljično neutralan (opseg 1 i 2) do 2025. godine, a planira uložiti i 50 milijuna eura u klimatska rješenja, destinacije i društveni učinak. Valamar je usmjeren na postizanje 12 mjerljivih ciljeva – 7 za E(okoliš), 3 za S(društvo) i 2 za G(upravljanje) koje podupiru inicijative kao što su zaštita biološke raznolikosti, razvoj lokalnih dobavljača hrane, poboljšanje kvalitete života zaposlenika, održivi razvoj destinacija, zelena gradnja i druge. 
- Održivost u turizmu znači biti odgovoran i razmišljati dugoročno. Naša ESG strategija integrirana je u poslovnu strategiju kako bismo osigurali da turizam u našim destinacijama stvara dodanu vrijednost za goste, zaposlenike, investitore i zajednice. Projekt "European Tourism Going Green" važan je korak prema poticanju poduzeća na prilagodbu i pozicioniranje održivosti kao imperativa. Drago nam je što nas je ÖHV pozvao kako bismo podijelili naša iskustva na završnoj konferenciji, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti