Enrico Ghersinich najbrži u Poreču

Sport
09.08.2018 07:50
D. Požarić
1
1
Šahovski klub Vladimir Gortan iz Poreča organizirao je pojedinačni povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja brzopotezni šahovski turnir koji je okupio 25 igrača iz dvije federacije (CRO, BIH), koji su odigrali švicarac u 13 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka. Najviše uspjeha imao je mladi porečki junior MK Enrico Ghersinich koji je skupio 10½ bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto, ostvarivši 9 pobjeda, 3 remija i 1 poraz te popravivši rejting za novih +49 bodova.
Drugo mjesto osvojio je bujski FM Josip Bulić s bodom zaostatka. Od trećeg do petog mjesta s 9 osvojenih bodova plasirali su se Pjerino Jurman, MK Stjepan Maravić i Kevin Mainenti pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak.
Dalje slijede MK Matija Kovačević, Niko Peruško i MK Renato Licardo 7½, MK Roberto Jurman, Marko Stipandić, MK Luka Kukurin i Suad Kurtčehajić 7 bodova itd.
Najuspješniju šestoricu igrača organizator je nagradio novčanim nagradama, kao i najuspješnijeg mladog igrača (Kevin Mainenti) i seniora starijeg od 65 godina (MK Boris Grbac). Nagrađen je i najstariji sudionik turnira (MK Ante Ikica). Za sve sudionike organizator je osigurao prigodni domjenak nakon završetka turnira. Sudački dio posla odradili su Giuseppe Ghersinich, državni sudac i Dario Bonaca, županijski sudac. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti