Elton John u Areni 8. srpnja

Mozaik
02.04.2009 00:00
D. Požarić
Elton John
Elton John
PULA - Glasoviti vitez britanske glazbene scene, Sir Elton John, potvrdio je na svojim službenim stranicama nastup u pulskoj Areni u sklopu jubilarnog, desetog Histria festivala. Elton neće kako je prvotno nagađano nastupiti 27. lipnja već 8. srpnja, a do pomaka je došlo, doznajemo, iz logističkih razloga prilikom usklađivanja datuma turneje.
Čini se da su nastojanja organizatora i umjetničkog direktora Histria festivala Bashkima Shehua i njegovog sina Ariana Shehua, izvršnog producenta festivala, napokon urodila plodom, te će se Sir John pridružiti dugom nizu slavnih glazbenika koji su već imali priliku i čast nastupiti unutar zidina pulskog amfiteatra. Zanimljivo je da će Elton u okviru svoje kratke ljetne europske turneje nastupiti u svega 14 gradova.
Kontroverzni Elton John poznat je mlađim generacijama po cijelom nizu izvrsnih glazbenih uradaka koje je iznjedrio u svoja četiri desetljeća karijere, ekscentričnom stilu odijevanja i golemoj kolekciji čudnih naočala i skupih automobila. Njegova izvedba skladbe »Candle In The Wind«, posvećena tragično preminuloj engleskoj princezi Diani, postala je najprodavaniji singl svih vremena s ostvarenim prihodom od nevjerojatnih 55 milijuna funta koji je uplaćen u njen memorijalni fond.
Bruno BREŽAC
Neponovljivi ekscentrik
Sir Elton John je jedan od najuspješnijih i najtalentiranijih britanskih pop rock kantautora. I ne samo britanskih. Za sveukupan doprinos engleskoj glazbi i imidžu Velike Britanije u svijetu 1998. godine britanska kraljica Elizabeta II dodijelila mu je titulu Sir. Šezdesetdvogodišnji britanski pjevač, tekstopisac, skladatelj i pijanist s četiri desetljeća dugom glazbenom karijerom tijekom koje je postao jedna od najdominantnijih ličnosti u svijetu popularne i rock glazbe, posebno sedamdesetih godina prošlog stoljeća dosad je snimio dvadeset i devet studijskih albuma, četiri live albuma, pet albuma s filmskom glazbom i osam albuma s najvećim hitovima i prodao oko 250 milijuna tih albuma. Član je Rock'n'Roll Hall Of Fame od 1994. godine i jako je utjecao na popularnost klavijatura u rock & rollu. Nagrađen je s pet nagrada Grammy i jednim Oscarom za filmsku glazbu. U drugoj polovici 80-ih vrlo aktivno se uključuje u borbu protiv AIDS-a. Deklarirani je gay. Dvadeset i prvog prosinca 2005. godine stupio je u bračnu zajednicu s dugogodišnjim partnerom Davidom Furnishom. (V. Pe.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti