Električni automobili na Trgu slobode u Poreču zainteresirali brojne građane

Lokalno
05.06.2018 17:03
D. Požarić
1
1
Jučer je u Poreč po peti put stigao najtiši i jedan od najatraktivnijih relija - Nikola Tesla EV Rally. Uz zahvalu na tome što godinama kao jednu od postaja odabiru upravo Poreč, dobrodošlicu sudionicima zaželjeli su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i njegov zamjenik Elio Štifanić.
Od prvog izdanja rallyja do danas Poreč je dobio šest punionica za električne automobile, uključujući i jednu brzu. Pri odabiru destinacije takva je oprema imperativ kako za rally tako i za turiste, vlasnike električnih vozila, rekao je Peršurić izrazivši zadovoljstvo činjenicom da se Poreč pozicionirao na europsku mapu e-mobilnosti. -Ovakav je događaj kruna naših nastojanja da pratimo trendove i obogaćujemo ponudu, rekao je gradonačelnik i zaželio svima ugodan boravak u Poreču.
Rally je jučer službeno startao na aerodromu u Vrsaru, gdje je održan ispit spretnosti. Potom je šezdesetak ekipa obišlo Šišan, Rovinj, Motovun, Buzet i konačno Poreč gdje su izložena električna vozila, ponajviše Tesle, mogli razgledati brojni zainteresirani građani.
Karavana je nakon Istre krenula put otoka Cresa, Lošinja, Krka i Paga, a potom i u Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle. Nakon toga put ih vodi u Zadar i naposljetku u Zagreb.
Tina Kolovrat iz tvrtke E.V.A BLUE rekla je novinarima da nijedna lokacija na ruti nije odabrana slučajno, već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, od kulturne baštine, prirodnih ljepota do vinske i gastro scene. -Sudionici relija dolaze iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Finske, Belgije i Nizozemske, a već sada primamo prijave za sljedeće izdanje što nam je veliki kompliment, zaključila je Kolovrat. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti