Ekskluzivno: Provokacija u centru Poreča - srpska zastava na spomeniku Joakimu Rakovcu

Crna kronika
23.01.2009 00:00
D. Požarić
1
1
[slika1w]Nakon nedavnog paljenja hrvatske zastavice na automobilu ispred sportske dvorane Veli Jože, u Poreču je danas ujutro na Trgu Joakima Rakovca osvanula još jedna provokacija: na spomenik Joakima Rakovca u samom centru grada nepoznati je počinitelj postavio srpsku navijačku zastavicu.
Nitko od ljudi koje smo zatekli na licu mjesta nije vidio počinitelja, a oko 8:30 sati na trg je stigao i policijski kombi, te je zastavica uklonjena. Građani Poreča konsternirani su i zahtijevaju od policije da provokatora čim prije pronađe.
Tajnik podružnice UHDDR-a Istarske županije Alfredo Bonaca u ime branitelja osuđuje korištenje spomenika iz NOB-a u dnenopolitičke svrhe i u svrhu ovakvih provokacija:” To smatramo običnom provokacijom. Uvijek se nakon sportskih događaja nađe kakva pijana budala spremna na takve stvari. Najoštrije osuđujemo korištenje sportskih manifestacija i povijesnih spomenika u takve svrhe” .
Glasnogovornica PU Istarske Nataša Rogić povrdila je za parentium.com zaprimanje dojave da je na spomenik obješena zastava Republike Srbije dimenzija 22x12 cm, koju su skinuli komunalni redari, a policija uvrđuje sve okolnosti događaja.
[slika2w]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti