Ekološka kampanja Valamara: Deset tisuća novih stabala u 2024. godini

Gospodarstvo
10.07.2024 14:16
Izvor: Valamar
Sponzorirani sadržaj
Easy as One, Two, Tree
Easy as One, Two, Tree
Izvor: Valamar
Valamar ove sezone nastavlja s inicijativom "Easy as One, Two, Tree", pozivajući goste da sudjeluju u donacijama za sadnju novih stabala. U sklopu ove kampanje, za svako donirano stablo Valamar će zasaditi dodatno stablo, udvostručujući tako broj zasađenih stabala. Ova akcija usmjerena je na smanjenje ugljičnog otiska i očuvanje šuma diljem Hrvatske.
Do sada je kroz inicijativu "Easy as One, Two, Tree" zasađeno preko 12.000 stabala, a u 2024. godini Valamar planira zasaditi dodatnih 10.000 stabala. Prošlogodišnji cilj od 9.000 stabala premašen je dva mjeseca prije planiranog roka, što svjedoči o velikom interesu i podršci gostiju.
- Naši su gosti oduševljeni ovom inicijativom i vrlo se rado uključuju, pa su rezultati izvanredni. Ove godine smo odlučili povećati broj novo posađenih stabala za tisuću, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica Sektora kvalitete i održivosti u Valamaru.
Inicijativa je pokrenuta u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, projektom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH, koji omogućava tvrtkama, gradovima i općinama neutralizaciju ugljičnog otiska sadnjom stabala. Valamar trenutno brine o više od 80.000 stabala u svojim destinacijama, a nova stabla zasađena su u Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji.
Gosti Valamarovih hotela, ljetovališta i kampova u Poreču, Rapcu, Makarskoj, Dubrovniku te na otocima Krku i Rabu mogu se priključiti ovogodišnjoj akciji od 15. srpnja do 15. listopada. Inicijativa je dio šireg fokusa Valamara na održivi turizam, koji uključuje korištenje obnovljivih zelenih izvora energije, upravljanje otpadom, lokalno proizvedenu hranu i održivost u lancu opskrbe.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti