EHF EURO Cup: Slatki uzvrat europskim prvacima u Poreču

Sport
06.01.2021 09:08
D. Požarić
Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u EHF EURO Cupu. Nakon slavlja protiv Mađarske početkom studenog, Hrvatska je u Poreču pobijedila europske prvake Španjolce 31:28 i zadržala vodeće mjesto na ljestvici EHF EURO kupa.
HRVATSKA: Pešić 3 obrane, Šunjić 6.obr , Mihić -/-,Marić 2 ,Duvnjak 3, Kević 1, Horvat 1, Čupić 3, Musa 2, Mamić -/- ,Šebetić 4, Cindrić 5, Mandić 5 ,Jaganjac 1, Martinović 2, Šipić 1 izbornik: LINO ČERVAR
ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas 2 obr., Coralles 6 obr., Maqueda 4 , Fernandez Perez 4, R. Entrerrios 3, A. Dujshebaev 6 D. Sarmiento , F. Sole 1 , Goni -/- , Figueras 1, Canellas 2 , Moros -/- , G. Abello 2, Arino 2 , Marchan 1, D. Dujshebaev 2, izbornik: JORDI RIBERA
S obzirom da na pripremama u Poreču ima 21 igrača hrvatski izbornik Lino Červar odlučio je ovaj susret odigrati bez Marina Šege i Manuela Štrleka koji još nisu potpuno spremni te Ilije Brozovića, Josipa Šarca i Šime Ivića. Hrvatska je otvorila susret u sastavu Pešić na vratima, Horvat i Mandić krila, Musa na crti te na vanjskim pozicijama Mamić, Duvnjak i Šebetić. Španjolci su mirnije ušli u susret i brzo poveli 1:3. Ali naša reprezentacija brzo je posložila obranu 6-0 i zaustavila taj nalet europskih prvaka te u 11. minuti izjednačila na 3:3. Devedeset sekundi kasnije već smo prvi put vodili 5:4. Na tri razlike Hrvatska je otišla u 18. minuti. Ono što je bilo posebno lijepo vidjeti jeste da su redom zabijali svi, pa su Španjolci bili prisiljeni mijenjati svoju obranu 6 – 0, u 5 -1, pa čak i u 4- 2. Ali naši su rukometaši i za to imali rješenje i uspjeli do predaha održati tri pogotka prednosti (17:14).
Hrvatska je i u nastavak ušla čvrsto, odgovorno, raizgrano. Nakon nepunih osam minuta igre već smo vodili 22:17. Najveća naša prednost bila je plus sedam (26:19). Raduje nas činjenica da su dobru minutažu u nastavku dobili Mate Šunjić na vratima, pa Lovro Mihić, Halil Jaganjac , Janko Kević i Ivan Matrinović. I sjajno su se nosili sa Španjolcima. Naša pobjeda nije došla u pitanje niti jednog trenutka. S pet pogodaka najefikasniji u našoj ekipi bili su Luka Cindrić i David Mandić. Kod Španjolaca prvo ime Alezx Dujshebaev sa šest pogodaka.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti