Edukativni programi uz izložbu "Crte lica: izbor iz fundusa porečkog muzeja"

Kultura
07.03.2024 07:45
kb
Izložba "Crte lica"
Izložba "Crte lica"
Izvor: Zavičajni muzej Poreštine
Nedavno je u Zavičajnom muzeju Poreštine u Poreču otvorena izložba dr. sc. Elene Uljančić "Crte lica: izbor iz fundusa porečkog muzeja", financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Poreča. Izložbom se prikazuje odabir od stotinjak predmeta iz svih muzejskih zbirki, a na kojima je prikazano ljudsko lice od antičkog do suvremenog razdoblja. Najvećim dijelom riječ je o predmetima koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti, kao i o novim akvizicijama i recentnijim arheološkim nalazima iznimne vrijednosti. Izložba će u ožujku biti otvorena radnim danom od 11 do 14 sati, odnosno po najavi.

Prateći edukativni programi

Uz izložbu, osmišljeni su popratni edukativni programi prilagođeni školskim grupama, radionice za djecu i mlade te besplatna stručna vodstva za građanstvo, koji će se održavati svaki mjesec tijekom trajanja izložbe. Ovog mjeseca su na rasporedu individualne radionice za djecu od 7 do 12 godina, koje će biti održane 13. i i 27. ožujka od 16 do 17 sati, besplatno stručno vodstvo za građanstvo 13. ožujka od 16 do 17 sati te edukativni programi za škole koji će se organizirati po najavi.
Stručna vodstva i/ili radionice za učenike osnovnih i srednjih škola održavat će se u terminima prema dogovoru, radnim danima od 8 do 14 sati. Programi se mogu uklopiti u osnovnoškolski kurikul prirode i društva, povijesti, likovne kulture te u srednjoškolske kurikule povijesti i likovne kulture. Trajanje stručnog vodstva je 30 minuta, dok radionički program sa stručnim vodstvom traje 60-90 minuta.
Na prvoj kreativnoj radionici za djecu uzrasta 7-12 godina, naziva "Minecraft selfie", djeca će 13. ožujka izrađivati "kockaste" portrete po uzoru na video igru omiljenu među mlađom populacijom. Koristit će estetiku navedene video igre kako bi se inspirirali za izradu portreta ili autoportreta tehnikom gvaša, odnosno tempere na papiru/kartonu. Druga radionica pod nazivom "Lego print" održat će se 27. ožujka, a na njoj će djeca razgledati izložbu te kroz radionicu naučiti elemente kompozicije, dizajna, izrade tiskarskih alata i tiskarske tehnike koristeći kocke Lego Dots.
Za više informacija ili rezervaciju termina, zainteresirani se mogu javiti u Zavičajni muzej Poreštine putem e-mail adresa info@muzejporec.hr i lamuladeparenzo@muzejporec.hr te na brojeve telefona 431 585 i 0914323745.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti