Dvostruka dobitnica Emmyja i ambasadorica hrvatskog turizma snima u Poreču

Lokalno
25.08.2018 10:33
D. Požarić
Ashley Coburn (Screenshot: HRT)
Ashley Coburn (Screenshot: HRT)
Ashley Colburn, dvostruka dobitnica Emmyja, televizijska producentica i voditeljica te jedna od predanih ambasadorica hrvatskog turizma ovih dana boravi u Poreču, o kojem će snimiti promotivni video.
Colburn većinu godine provodi na putovanjima, a hrvatska ju je javnost upoznala kroz Emmyjem nagrađeni dokumentarac WOW!Croatia . Osim njega, o ljepotama Hrvatske snimila je i prilog „Čudesna Hrvatska“, prikazanog u barem pet stotina milijuna domova od Amerike do Europe. Osim što o Hrvatskoj redovno snima emisije, Colburn u svijet svaki tjedan šalje kratke video isječke s informacijama o Hrvatskoj, a kupila je i kuću u Brtonigli u kojoj provodi slobodno vrijeme.
Nakon stupanja u kontakt s porečkom gradskom upravom i sklapanja dogovora o suradnji, Colburn je sa svojom snimateljskom ekipom odlučila kraj kolovoza provesti i u Poreču. Kroz par dana obišla je bogatu i raznoliku ponudu – Eufrazijevu baziliku, umjetničke galerije, kino na otvorenom, Street art festival, podzemni svijet Jame Baredine, bogatu tradiciju vinarstva, ski-lift u Zelenoj laguni, kao i brojne porečke plaže i kutke. Konačni rezultat bit će kratki video vodič, koji Colburn opisuje kao „vodič u kojem opisujem što treba posjetiti u Poreču. Kratki su, jer mladi nemaju dovoljno koncentracije da gledaju nešto duže, a i koncept je formiran tako da sve kažem sažeto i preporučim što ne propustiti, ali ne u standardnom obliku preporuke restorana ili smještaja.“
Po dovršetku produkcije, Colburn će video vodič objaviti na svim svojim kanalima, a njegovo daljnje korištenje, kao i sva prava ostaju Gradu Poreču.
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što će nagrađivana producentica i ambasadorica hrvatskog turizma američkoj, ali i široj publici predstaviti Poreč, njegovu posebnost i ljepote, stoji u priopćenju iz porečke gradske uprave. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti