Dvorana Žatika sigurna i otvorena

Lokalno
20.02.2009 00:00
Izvor: Priopćenje za javnost - Grad Poreč
D. Požarić
Nakon dobivenih garancija gradonačelnika grada Poreča, Edija Štifanića i nadležnih za dvoranu Žatika da će se sve predložene trajne mjere provoditi, odnosno provesti, zaključeno je da se uz konstantno provođenje svih propisanih protuepidemijskih i trajnih preventivnih mjera u dvorani, ova može otvoriti za posjetitelje, javlja Grad Poreč u današnjem priopćenju za javnost.
U vremenu od 4.02. do 19.02. epidemiolozi Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za javno zdravstvo Županije Istarske proveli su, u suradnji s djelatnicima, u dvorani Žatika protuepidemijske mjere sa ciljem da onemoguće rast i razmnožavanje legionela, te otklanjanje rizika od ponovnog inficiranja sportaša, posjetitelja i zaposlenih u dvorani, stoji u rješenju voditeljice Službe za epidemiologiju i zarazne bolesti, prof.dr.sc. Ire Gjenero - Margan .
Nakon epidemiološkog izvida obavljenog 19.02. 2009.godine od strane epidemiologa Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Županije Istarske, a u prisustvu sanitarne inspekcije zaključeno je da su sve neposredne mjere obavljene u skladu s prijedlozima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Rješenjem sanitarnog inspektora. Provođenje trajnih mjera nadzirat će odgovorna osoba i sanitarna inspekcija.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti