Dvije zaposlenice KB Dubrava potkradale covid pacijente i trošile njihov novac

Crna kronika
17.03.2021 11:55
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Pet pacijenata, koji su od sredine studenoga prošle do veljače ove godine ležali u Kliničkoj bolnici Dubrava, bili su meta dviju zaposlenica bolnice koje su ih pokrale, prenosi Jutarnji list .
Nakon prijavljenih krađa policiji, sumnja se na 51-godišnju i 45-godišnju djelatnicu bolnice koje nakon krađa 13. i 14. siječnja trošile tuđi novac. Pretpostavlja se da je učinjena štete teško oboljelim pacijentima od 38 500 kuna.
Policija je po dovršenom kriminalističkom istraživanju stariju kradljivicu prijavila za jednu krađu i pet računalnih prijevara od kojih su dvije ostale na pokušaju, dok će mlađa odgovarati za četiri krađe.
Prema policijskom izvješću, kojeg prenosi Jutarnji list, 51-godišnjakinja je u jednoj od bolničkih prostorija ukrala iz ormarića novčanik s dokumentima i bankovnim karticama jednog pacijenta. Na dva bankomata u Garden Mallu je podigla svaki puta po 5000 kuna, dok joj je u dva navrata transakcija bila odbijena. Vidjevši da iz bankomata više neće moći dobiti ništa, otišla je 14. siječnja do trgovine u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama gdje je peglajući karticu pacijenta, koji je preminuo dva tjedna kasnije, kupila čizme.
Ubrzo se otkrilo i da je iste pothvate učinila i 45-godišnjakinja koja je od 15. studenoga do 19. veljače u nekoliko navrata iskoristila teško stanje četvero pacijenata. Uzela je njihove novčanike, mobitele i nakit. Dio otuđenog nakita je potom, sumnja policija, prodala u poslovnicama za otkup zlata dok je dobiveni novac potrošila za osobne potrebe.
Po dovršetku istrage zaposlenice bolnice su predane pritvorskom nadzorniku dok je protiv njih podneseno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. (Jl)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti