Dvije trećine građana ne podupire politiku Vlade

Hrvatska i svijet
24.04.2013 22:04
B.Ž.
Premijer Zoran Milanović na šestom je mjestu (Novi list)
Premijer Zoran Milanović na šestom je mjestu (Novi list)
Potpora građana SDP-u u travnju je pala na 23 posto, što je najlošiji rejting te stranke u posljednjih pet godina, dok je istodobno rejting HDZ-a porastao na 19,6 posto, pokazao je Crobarometar, mjesečno istraživanje agencije Ipsos Puls za Novu TV.
Prema tim podacima, SDP-u je potpora u odnosu na ožujak pala tri postotna poena, dok je HDZ zabilježio rast od dva postotna poena. Treća najjača stranka i dalje su Hrvatski laburisti koje podržava 11,2 posto birača. Koalicijski partner SDP-a, HNS ima potporu 2,9 posto ispitanika.
Najpopularniji političar još uvijek je predsjednik Ivo Josipović koji uživa potporu 79 posto birača. Slijede ga Ivan Grubišić i Dragutin Lesar, a potom Josip Leko. Na petom mjestu, sa 44 posto podrške ispitanika, našla se predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić koja je time premijera Zorana Milanovića "gurnula" na šesto mjesto.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i dalje stoji prilično loše, sa svega 16 posto potpore, dok je na začelju te ljestvice splitski gradonačelnik Željko Kerum. Karamarka pritom podupire 56 posto birača njegove stranke, a Milanovića 90 posto SDP-ovaca.
Prema rezultatima Crobarometra, gotovo 72 posto ispitanika smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a nešto manje od dvije trećine ne podupire politiku Vlade. (Novi list)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti