Dvije nove plesne grupe Društva Naša djeca Poreč

Lokalno
21.01.2016 10:40
D. Požarić
1
1
Od ovoga je tjedna u plesnim radionicama DND-a još 22 djece. Oformljena su, naime, nova grupa malih plesačica predškolskog uzrasta i nova grupa ”velikih”, uzrasta od 8 do 12 godina, a do proširenja je došlo jer su liste čekanja od jesenas bile prepune djece zainteresirane za ples.
Grupu predškolki vodi Elisabeth Wertheim, a grupu ”velikih” plesačica Ivana Domazet. Imena grupa još se dogovaraju.
DND Poreč je u nacionalnim razmjerima poznat upravo po kreativnim radionicama plesa na kojima djeca nauče puno više od plesa – usvoje vrijednosti poput timskog rada, odgovornosti prema sebi i drugima, prijateljskog ponašanja i uvažavanja drugih. Interes za plesnim radionicama je svake godine veći, pa se pojavio i problem prostora - imaju svoj prostor u Novom naselju i plesnu dovranu u bivšem remontu, a djeca na slobodne aktivnosti mogu samo poslije podne.
Trenutno imaju 11 plesnih grupa, 3 break dance, dramsku i likovnu radionicu sa ukupno 263 djece koju je nemoguće rasporediti u samo dva spomenuta prostora. Zato već dulje vrijeme pregovaraju sa gradskim dužnosnicima o mogućnosti korištenja primjerenog prostora u dvorani na Žatiki, pa je i Sportska zajednica Grada Poreča krajem prošle godine o takvoj mogućnosi donijela načelnu odluku.
U međuvremenu je DND-u ususret izašla Zajednica Talijana Poreč. U jednom će prostoru jedna plesna grupa vježbati jedan dan tjedno, dok četvrtkom na raspolaganju imaju dva sata u Centru za mlade. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti