Dvadesetak jahačkih parova iz šest istarskih klubova nastupilo u prvom kolu Istarskog kupa u daljinskom jahanju

Sport
28.05.2023 16:33
D. Požarić
Ove je subote u organizaciji Istarskog konjičkog saveza i konjičkog kluba Spirit iz Poreča održana utrka I. kola Istarskog kupa u daljinskom jahanju, popularnom Enduranceu. Osim natjecateljskog, bila je i edukativnog karaktera, jer joj je cilj bio upoznavanje mladih jahačkih parova s disciplinom daljinskog jahanja.
Staza duga 21 km sastojala se od šljunčane, zemljane i asfaltne podloge. Utrkivalo se dvadesetak jahačkih parova iz 6 istarskih klubova. Od članova porečkog KK Spirita nastupile su Ana Poropat i Tia Mofardin. Ana je na grlu Polet u juniorskoj konkurenciji osvojila drugo mjesto, baš kao i Tia na grlu Calipso u kadetskoj konkurenciji.
Endurance je konjička utrka koja testira izdržljivost konja i jahača na dugim udaljenostima. U ovoj disciplini, brzina nije jedini faktor, već i kondicija, zdravlje i dobrobit konja su ključni. Utrke endurancea obično se odvijaju na različitim terenima, uključujući šumske staze, planinske puteve i ravne ceste, što zahtijeva raznolike vještine i prilagodljivost jahača i konja.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti