Dug za TV pretplatu naplatili od krivog Sinožića

Lokalno
05.02.2013 10:20
D. Požarić
Vladimiru Sinožiću zbog krivog OIB-a ovršen račun (K. FLEGAR)
Vladimiru Sinožiću zbog krivog OIB-a ovršen račun (K. FLEGAR)
Oni koji barataju z našin OIB-ima i drugin osobnin podacima trebaju to delati jako pažljivo i odgovorno. Greška kakova je mene pogodila, čovika more ne samo vrći u pensir, nego i ubiti!, rekao je Vladimir Sinožić iz Sinožići u općini Višnjan, nakon što nam je ispričao kako mu je zbog zamjene identiteta 2011. godine prisilno naplaćen nepostojeći dug od 3.649,95 kuna za pretplatu HRT-u.
Nakon tromjesečne birokratske kalvarije najveći dio novca mu je vraćen pa je sad, ni kriv ni dužan, uskraćen za "samo" 274 kune naknade Fini za provođenje ovrhe. No, ovaj penzioner s mjesečnom mirovinom nešto višom od 2.600 kuna još uvijek živi u strahu da se tako nešto može ponoviti.
- Sve je počelo kad sam krajem osmega miseca 2011. poša platiti nike račune preko interneta. Vidija san da su mi skinuti šoldi i za mene je to bija šok! Nikakovu obavijest ni opomenu nisam dobija i nisan zna o čemu se radi.
Problem je bija u pogrešnem OIB-u, rekao je, pokazujući uplatnice koje dokazuju njegovo redovito plaćanje TV-pretplate.
Nada se da će javno ispričani slučajevi zamjene OIB-a potaknuti nadležne da poboljšaju sustav razmjene osobnih podataka da se takve greške ne bi događale i drugima te im zagorčale život. (K. FLEGAR)
Više u tiskanom izdanju Glasa Istre.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti