Držao ženu zatočenu i elektrošokerom ozlijedio policajce: Uhićen u stanu s drogom

Crna kronika
05.02.2021 10:54
Foto: PUI
Foto: PUI
Pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnje, oduzimanje slobode, neovlaštenog snimanja i prisile prema službenoj osobi, a da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.
Privođenje je rezultat potrage za muškarcem za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje da je prosincu prošle godine počinio kaznena djela na štetu 40-godišnje žene.
Naime, policija je 12. prosinca zaprimila dojavu da je 40-godišnjakinja uspjela pobjeći muškarcu koji ju nekoliko dana držao zatvorenu u stanu. Osumnjičeni je 9. prosinca u stanu u Kvarnerskoj ulici u Puli napao ženu, vezao joj ruke lisicama i zaključao je u stan, a potom ju je u večernjim satima automobilom prevezao u drugi stan na području Pule. Tamo je ženu ponovno napao, prijetio joj je te ju je do 12. prosinca držao zaključanu u jednoj sobi.
Osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobitelom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku. Žena je 12. prosinca uspjela iskoristiti nepažnju počinitelja i pobjeći, a kod 30-godišnjaka je ostalo njeno vozilo koje je muškarac koristio. Ženi je u pulskoj bolnici pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.
Policija je 2. veljače oko 1 sat uočila sumnjivog muškarca na Usponu Vincenta iz Kastva te su mu pokušali provjeriti identitet. Muškarac se oglušio na upite te je pružao otpor, radi čega su policijski službenici nad njim primijenili sredstvo prisile, no osumnjičeni je elektrošokerom lakše ozlijedio dvojicu policajaca i pobjegao s mjesta događaja.
Kako bi pronašli počinitelja, policijski službenici pojačali su ophodnje te su jučer u popodnevnim satima, u stanu u Ulici Sergijevaca uhitili osumnjičenog. Osim njega, uhitili su i 20-godišnjakinju, za koju je utvrđena sumnja da je pružala smještaj 30-godišnjaku kako bi se sakrio od policije, iako je znala što je učinio.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će se danas tijekom dana privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske, a protiv 20-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Budući da je prilikom uhićenja počinitelja policija pronašla 12.7 grama amfetamina, 7.1 gram marihuane i pet tableta Normabela, 30-godišnjaku je izdan prekršajni nalog radi prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti