Društvo Naša djeca u Noći vještica

Lokalno
03.11.2015 06:35
D. Požarić
1
1
Vještice, čarobnjaci, zlodusi, zombiji, vile i vilenjaci, obična djeca u pratnji roditelja ili u grupicama polako su ulazili u dvorište starog remonta, gdje su s grana lelujali duhovi, a iz kutova treperile oči krezubih cuka. Neki smaouvjereno, drugi podozrivo ili ustrašeno prilaze polako jer je DND pozvao na party u Noći vještica. Teta cuka i teta vještica su uz pomoć barba Jovice postavile scenografiju u kojoj sve funkcionira, uključujući i glazbu.
Uz posljednje dnevno svjetlo, manje otporne strahove razbijaju igrom. Poteže se konop, naravno, preko cuke. Ekipe su izjednačene, a sudac u strahu da konop ne pukne od prenapregnutosti. Ipak, jedna strana preteže, ali da u pobjedu ne bi bilo sumnje potežu još jednom. Retultat je potvrđen.
Sumrak je donio pravo svjetlo za utrku s vampirskim očima – prerušene loptice za stolni tenis u plastičnim žlicama nije lako prenijeti, a kad to još treba učiniti trčećim korakom i oko cuka, zadatak je dovoljno zabavan da pobjedničkoj ekipi donese veselje. No, dok se djeca zabavljaju, veliki vampir Orlić i vampirica Daliborka postali su nemirni. Strašne priče prijete prokuljati iz njih, same i bez kontrole.
Zato su se maleni nagurali jedni pokraj drugih u mračnom prostoru podno kostura i nepoznatog duha čuti kako skinuti člini, zašto hodati s crnim petehom pod pazuhom, da li se vile i vilenjaci susreću na prašnjiavim raskrižjima... i zašto se oni koji se redovito kupaju i peru zube ne moraju bojati zlih duhova. Upute i recepti raspršuju dječji strah koji se do malo prije odražavao u prostoriji s ogledalima.
Na kraju, i okorjeli strahovi posustaju kad teta cuka pozove na jabuke, sokić i keksiće-duhiće. Treba okrijepiti tijelo iznureno strašnim pričama, jer vrhunac večer tek slijedi: vampirski disco. Uz taktove duhovite strašne muzike pleše se i s metlama, a noge je pokrenuo i kostur koji se pomalja sa stropa. Mame i tate čuvaju leđa, ako se nisu pridružili u plesu, a jedna obitelj zombija i vještica možda će inspirirati ostale da dogodine sudjeluju obiteljski. Treba jedino zapamtiti koliko ih je bilo u subotu, pa sljedeće godine poduplati dozu za kekse. Djeca znaju da za igru i zabavu ne treba izlike, a svaka je prilika dobra. (DND/dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti