Dorian Siljan novi predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istarske županije 'Istarski Eko Proizvod'

Istra
31.01.2016 10:46
D. Požarić
1
1
Na redovnoj izbornoj skupštini udruge Istarski Eko Proizvod koja broji 54 članova ekoloških proizvođača iz Istarske županije održanoj u utorak, 26.01., izabrano je novo vodstvo udruge. Za predsjednika je izabran Dorian Siljan, stara/nova dopredsjednica je Biserka Banković, tajnik udruge Emil Peteh, dok su članovi upravog odbora uz predsjednika, dopredsjednicu i tajnika još i Nenad Kuftić, Darko Pekica, Vilim Belović i Aleks Ristić.
Za članove nadzornog odbora izabrani su Lorena Stipančić, Armanda Sirotić i Giuseppe Lupieri.
Uz osvrt na aktivnosti udruge u protekloj godini, spomenuta je vrlo dobra organizacija Solidarnih Ekoloških Tržnica (SET) u Puli, Rovinju i Višnjanu uz potporu Solidarnih Ekoloških Grupa (SEG) iz Pule i Rovinja, grada Pule, Turističke zajednice grada Pule, grada Rovinja i osnovne škole "Juraj Dobrila" iz Rovinja, te općine Višnjan i udruge "ViKa" iz Višnjana koji su omogućili održavanje raznih manifestacija i predavanja.
U suradnji sa Etnografskim muzejem Istre iz Pazina održana je vrlo uspješna 5. manifestacija "Pazi što jedeš" koja je po broju ekoloških proizvođača prerasla u najveći ekološki sajam u Hrvatskoj. Ostvarena je i uspješna suradnja na edukativnim projektima "Zeleni pjat" sa udrugom "Zelena Istra" i osnovnom školom Stoja, te "Hranimo se fino" sa osnovnom školom Vidikovac.
Odlična suradnja je ostvarena i na međunarodnom projektu "Social Start Ups" o solidarnim grupama i socijalnom poduzetništvu sa općinom Brtonigla.
Na skupštini je predstavljen i jedan od najvećih partnerskih projekata udruge u suradnji sa otvorenim učilištem Diopter , "Eko je fora" kojime, kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada ne samo u Hrvatskoj već i u zemljama EU, prvi u Hrvatskoj razvijaju standarde kvalifikacije i kurikuluma za osposobljavanje polaznika za zanimanje ekološkog gospodarstvenika.
Udruga Istarski Eko Proizvod jedan je od glavnih inicijatora i pokretača Saveza udruga ekoloških proizvođača Hrvatske čija bi se osnivačka skupština trebala održati 6. veljače 2016. u Zagrebu. Na toj bi skupštini za predstavnike udruge IEP za Savez udruga ekoloških proizvođača Hrvatske trebali biti izabrani Nenad Kuftić i Emil Peteh. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti