Domovinski pokret: Listu za gradsko vijeće Poreča predvodi poduzetnik Niko Blažanović

Lokalno
07.05.2021 10:49
Foto; Nositelj liste Domovinskog pokreta: Niko Blažanović
Foto; Nositelj liste Domovinskog pokreta: Niko Blažanović
Unatoč nedavnim promjenama vodstva u lokalnom ogranku, Domovinski pokret je kao najmlađa politička snaga u Poreču uspješno ušao utrku za gradsko vijeće. Nositelj liste Niko Blažanović je poduzetnik rodom iz Posavine, a s obitelji živi u Poreču od 1995.
Na listi su još Milivoj Mališa iz Kukci, Romina Ališić Crnokrak iz Cancini, Sandra Čehić iz Katuna, Valentino Mišetić iz Mugebe, Ivan Pavelić iz Musaleža, Igor Antony Škornja iz Mugebe, Franjo Starčević iz Musaleža, Ivka Bunoza iz Poreča, Ivica Brajković i Marko Josipović iz Poreča, Katica Kovač iz Dračevca, te Mile Bunoza, Manuela Adamić i Ankica Grman iz Poreča.
-Mi smo kao politička opcija u Poreču i Istri tek na početku, i bilo bi neozbiljno da konkuriramo za gradonačelnika ili župana. Vjerujemo da kroz gradsko vijeće možemo dati konstruktivan doprinos, rekao je Blažanović u telefonskom razgovoru za Parentium.
Ističe kako zagovaraju kulturu političkog dijaloga. Ne žele vrijeđati ni služiti se niskim udarcima, već razgovarati na normalan način, što se danas uglavnom ne očekuje u političkom govoru, ni u načinu na koji se on predstavlja u medijma.
- Ako vi i ja promatramo istu stvar, vidimo je na dva različita načina. Više perspektiva nam omogućuje da bolje razumijemo, i da dođemo do boljih rješenja. Želimo biti konstruktivni, stvarati zajednicu iz koje mladi neće odlaziti, rekao je.
Na konstataciju da se radi o opciji desnog predznaka, kojih u Poreču nema mnogo, Blažanović odvraća kako nerado prihvaćaju oznake lijevo i desno.
-Mislim da se sve svodi na to jesi li ili nisi čestiti, jesi li za opći napredak ili samo za svoj probitak. Vjerujem da tako treba gledati. Mi smo grupa građana koja se ne bavi profesionalno politikom. U nekim smo nazorima liberalni, a u nekima konzervativni, istaknuo je.
Kaže da Poreč i Istra imaju bogatu tradiciju, kulturu i običaje koje treba sačuvati unutar modernog identiteta. "Pogledate li regije poput Bavarske, u njima ćete naći gradova veličine Poreča koji veoma drže do svoje tradicije. Koriste je i promoviraju na mnoge načine, i ne dopuštaju da nestane pod pritiskom modernizacije." (dm)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti