Domaće je domaće - đir po porečkoj tržnici

Lokalno
15.01.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Autor: M. Krepčić
POREČ - Ledena kiša tjera i one najhrabrije pa je jučer tržnica bila gotovo pusta. Nonice nas zasipaju novitetima u ponudi i na taj način pokušavaju privući malobrojne kupce. Dominira kvaliteta, a ne kvantiteta. Sve je domaće.
Nude se domaći radič i cikorija po 20 kuna, divlji matovilac po 10 kuna po vrećici, prirodno ukiseljena repa, cikla i turšija po 15 kuna posuda, kiseli kupus u glavici po 20 i rezani po 10 kuna. Sezonskog voća ima u izobilju po standardnim cijenama za ovo doba godine.
Ribarnica također prati trend »domaće je domaće«. Nude se divlji cipli i brancini iz Tarske vale pa su kupci skloniji kupiti takvu ribu. Možete naći osliće svih veličina, girice i ugora po 40 kuna. Iako je ovako hladno, naš prijedlog su ne baš često viđeni mormori po 100 kuna po kilogramu, za koje kažu da su zvijezde proljetnog ribolova. Spadaju u jednu od boljih vrsta riba, vrlo sočnog mesa. Najčešće se pripremaju na žaru ili prže, a vrlo su ukusni i kuhani. Nerijetko se dodaju i u brodete kao tzv. mesno punjenje.
M. KREPČIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti