Domaće bizarnosti: napušteni automobil s registarskim pločicama ne može biti uklonjen dok od isteka registracije ne prođe godinu dana

Lokalno
25.05.2018 07:43
D. Požarić
1
1
Na zamolbu čitatelja iz porečkog naselja Špadići, u gradskoj upravi zatražili smo odgovor na pitanje tko je, osim vlasnika, nadležan za brigu o osobnom automobilu marke Audi koje već vrlo dugo napušten leži u Paškoj ulici.
Odgovor koji nam je jučer stigao u najmanju je ruku bizaran. Jer, da bi vozilo bilo moguće premjestiti „paukom“, trebaju biti ispunjeni uvjeti iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ili vozilo treba biti bez registarskih oznaka, pa bi ga se onda moglo premjestiti prema Odluci o komunalnom redu. No, ni jedno ni drugo u ovome primjeru, rekli su nam, nije slučaj.
Iz gradske uprave zamolili su Policiju da, sukladno svojim ovlastima, ukloni tablice s automobila, kako bi komunalni redari mogli postupati u okviru svojih nadležnosti. No, policija ih, rečeno im je, ne smije uklanjati dok ne protekne godinu dana od isteka tehničkog pregleda vozila.
To znači da će Audi nastaviti ležati na svome mjestu do kolovoza, kad će policijski službenici smjeti sa njega skinuti registarske pločice, a komunalni ga redari odvesti.  Ili će to učiniti vlasnik. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti