Dom zdravlja Poreč od Grada dobio 120 tisuća kuna vrijedan EMNG aparat

Lokalno
28.11.2018 18:21
D. Požarić
dr. Ante Ivančić, Loris Peršurić i dr. Dolores Ghersinich na svečanoj primopredaji uređaja
dr. Ante Ivančić, Loris Peršurić i dr. Dolores Ghersinich na svečanoj primopredaji uređaja
dr. Ante Ivančić, Loris Peršurić i dr. Dolores Ghersinich na svečanoj primopredaji uređaja
Na prigodnoj svečanosti održanoj u prostorijama za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju porečke Ispostave Istarskih domova zdravlja, danas je liječnicima na uporabu dodijeljen novi EMNG aparat. Riječ je o dijagnostičko terapeutskom medicinskom aparatu koji se koristi u dijagnozi muskuloskeletnih i muskuloneuroloških bolesti, kolagenoza i autoimunih bolesti, vrijednom 120 tisuća kuna čiju je nabavu u potpunosti financirao Grad Poreč.
Na prigodnoj svečanosti okupili su se gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić i voditeljica odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju porečkom Domu zdravlja, dr. Dolores Ghersinich.
- Kako imamo informaciju, u posljednjih se nekoliko godina bilježi kontinuirani porast oboljelih od ovih bolesti, a bilježi se i porast oboljelih među mlađom populacijom. Do sada su pacijenti s područja Poreča i Poreštine morali putovati za ovu vrstu pretrage u Rijeku, Pulu ili Umag, te nabava aparata građanima i građankama Poreča i Poreštine omogućuje potpunu, bolju i bržu uslugu. To je nastavak aktivnosti Grada Poreča u investiranju s ciljem zadržavanja zdravstvenog standarda za naše sugrađanke i sugrađane i stanovnike cijele Poreštine, rekao je gradonačelnik Peršurić. Dodao je kako ova nabava nije u ingerenciji Grada, ali Grad želi pomoći uvijek u okviru financijskih mogućnosti, te ako se svake godine radi ovako pomalo napravit će se puno toga.
- Ovo je veliki događaj za nas jer je aparat bio potreban i vrlo nam je važan budući da skraćuje liste čekanja bolnici i u kliničkim centrima, otvara mogućnost kvalitetne dijagnostike na lokalnom nivou, u samom gradu. To je vrlo velika financijska vrijednost i izdvojiti ovaj iznos za jedan dijagnostički uređaj je vrlo širokogrudno, zbog čega smo vrlo zahvalni Gradu, gradonačelniku i gradskoj upravi, vijećnicima i svima koji donose takve odluke. Kroz ono što nam je grad dao do sada, nadam se da ćemo nastaviti u toj suradnji jer se time podiže kvaliteta zdravstvene zaštite. S onim što dobivamo od HZZO-a pokrivamo bazičnu zaštitu, ali ovako kvalitativne iskorake možemo napraviti samo uz pomoć lokalne zajednice, rekao je Ivančić.
dr. Dolores Ghersinich: Napravit ćemo veliki kvalitativni pomak jer je EMNG aparat koji nam je jako bitan
Doktorica Ghersinich zahvalila je gradonačelniku koji je prepoznao potrebu da se ovakav aparat kupi za Dom zdravlja Poreč. - Napravit ćemo veliki kvalitativni pomak jer nam je EMNG aparat jako važan za dijagnostiku, ali i liječenje svih bolesti lokomotornog sustava, odnosno bolesti mišića, zglobova i kostiju, te neurološke bolesti. Nažalost, zbog današnjeg načina života imamo sve više pacijenata s takvim bolestima.
Ovim aparatom možemo točno dijagnosticirati kakva je razina oštećenja mišića ili živaca. Na taj način možemo usmjeriti liječenje i pružiti kompletnu zaštitu pacijenta. Bitno je da, kad pacijent dođe u ambulantu, možemo napraviti sve od početka do kraja - pregled, uzeti anamnezu i napraviti dijagnostiku. Ovim aparatom u Poreču sada možemo sve to učiniti, za razliku od ranije kada su pacijenti išli u Pulu, Rijeku ili Umag, gdje nije bio problem samo putovanje, već ogromne liste čekanja. Također, u Domu zdravlja te usluge ne naplaćujemo, bit će isključivo na uputnicu, plaća ih HZZO, što mislim da je veliki kvalitativni pomak za naše pacijente, rekla je Ghersinich. (Grad Poreč/dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti