Dobra noć za umiranje na nedovršenom, neosvijetljenom i neobilježenom rotoru kod Vranići!

Lokalno
21.03.2009 00:00
D. Požarić
1
1
[slika1w]
Umjesto da radim ono što sam već trebao raditi subotom navečer, obukao sam moto-opremu i odvezao se svojom Yamahom na gradilište rotora u Vranićima čije je asfaltiranje prije nekoliko dana najavljeno na web stranicama Grada. Razlog mog odlaska na to gradilište bio je poziv profesionalnog vozača kamiona, zgranutog onime što je na njemu vidio. A imao je, doista, razloga za zgražanje.
Zamislite da se iz Vranići krećete prema Kukcima: na sredini ceste pojavljuje se otok, vaša vas prometna traka (širine jednog kamiona) vodi u rotor. - Ništa posebno , rekli biste, ali mogli su barem neki znak postaviti da vas upozore na rotor . I onda, hajde, shvatili ste nekako poruku, vozite dalje, ali stoj! IZ SUPROTNOG SMJERA DOLAZI VAM U SUSRET VOZILO! - Kako? Zašto ? - pitate se, kakav to luđak vozi u pogrešnom smjeru? I onda vidite kolonu iza njega, prisjetite se Muje iz vica "MA ŠTA JEDAN, SVI!!!" i pomislite da ste poludjeli.
A niste, eto, poludjeli, nego je poludio neodgovoran netko, tko je nedovršeni rotor noću ostavio bez ikakove signalizacije, neosvijetljenog.
Stojim na budućoj "okrugloj" raskrsnici i srsi me prolaze kad čujem kako, svako toliko, iz Kukci ili Poreča prebrzo stiže neki "nabrijanac", pa padne kočenje, pa škripanje, pa čuđenje. Svako malo - škrip-škrap. Situaciju dodatno otežavaju vozači koji se prepadnu iznenadne situacije pa i ne pomišljaju na vožnju pod kratkim svjetlima, nego "prže" dugima po vozačima iz suprotnog smjera.
Subota je, večeras se izlazi i konzumira alkohol. Ne bi, naravno, trebalo piti, ali to je realnost od koje ne možemo pobjeći. A na tom mjestu kao da je netko namjerno odlučio izazvati prvu prometnu nesreću i prije nego je prometnica potpuno otvorena za promet. Čak se jedan poznanik zaustavio prepoznavši moj motocikl pa me, onako usput, kroz prozor pitao:"Šta je, čekaš da se netko upeca pa da imaš ekskluzivu?"
Vratio sam se u Poreč i svratio do policijske postaje, dežurnom policajcu objasnio situaciju, a on je rekao kako će njegove kolege poduzeti nešto da se smanji opasnost od nesreće.
Nadajmo se da noćas nitko neće nastradati. A ako strada, onda odgovornog treba kazniti. Ne novčano, ne zatvorom. Treba ga bičevati na Trgu slobode. I tko onda kaže da u Šerijatskom zakonu baš ništa ne valja? Imaju ljudi svoje razloge...

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti