DND plesom obilježio Međunarodni dan dječjih prava

Lokalno
21.11.2012 06:43
D. Požarić
1
1
"Imaš pravo imati pravo" naziv je veselog programa kojim je Društvo naša djeca u nedjelju, 18. studenog obilježilo Međunarodni dan dječjih prava. Mnogobrojnim gledateljima u dvorani Veli Jože u sedamnaest koreografija predstavilo se 130 plesača i plesačica iz 10 plesnih skupina i break dance radionica DND-a, a s njima i članice USB-a Tanita Perčić i Lejla Hasanagić solo nastupima.
Voditeljice i voditelj plesnih radionica DND-a Elisabeth Wertheim, Ivana Domazet, Adila Bidžos i Valentin Gašparini raznovrsnim su koreografijama uspjeli pokazati svu ljepotu plesnog pokreta, ali i plesnu vještinu i znanje malih i malo većih plesačica i plesača.
Veliku su im pomoć pri realizaciji programa uz volontere DND-a pružili i USB-ovci Gordan Gregurović, Ema Prodan i Vedran Marić.
Međunarodni dan dječjih prava obilježava se 20. studenog. Deklaraciju o pravima djeteta usvojila je Generalna skupština UN-a 20. studenog 1959. godine, a trideset godina kasnije (20. studenog 1989.) usvojena je i Konvencija o pravima djeteta. Organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama svake godine potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava. "Poštujmo dječja prava jer čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što mu može pružiti"
(DND/Parentium, Foto: Saša Guttman i Dražen Puniš)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti