Dječji tjedan na Trgu slobode u znaku igre

Lokalno
08.10.2015 15:07
D. Požarić
1
1
Danas prijepodne ekipa Društva Naša djeca Poreč ponovno je uveseljavala prolaznike na Trgu slobode, ovoga puta organiziravši prazničko igranje na otvorenom za roditelje i djecu pod motom ”Neka odrastanje bude dječja igra”.
Budući je igra važna za zdravo odrastanje, pokušali su i sugrađane animirati na zajedničku igru s djecom, ali su na kraju ipak pristali na kompromis: djeca su se igrala, a roditelji su sa strane promatrali, neki i navijali. Zabave nije manjkalo, nego su neke igre morale biti ponovljene, a na kraju je bilo i pitanja zbog čega ih nema više.
Svi su za sudjelovanje dobili crvene balone.
Jučer su DND-i iz Poreča i Bakra, obilježavajući Dječji tjedan, zajednički gostovali u Osnovnoj školi Poreč i djeci u poslijepodnevnoj smjeni pripremili jednosatne scenske igre. Najprije su mali porečki glumci, koji glumu uče tek godinu dana, izveli predstavu ”Otok” po zamisli njihovih voditelja Marije i Valentina. Bakarski glumci već su duže skupa, neki čak pet godina. Zato kod nije bilo straha od nastupa niti prepunog gledališta. ”Ča je ča” bio je središnji dio njihovog nastupa (nakon ”Šlaga”, a prije odgovora na pitanje”Što je ljubav”). Iz valiže su redom vadili predmete i nazivali ih zavičajnim imenima na bakarskoj čakavštini, dok je učenicima bilo vrlo zanimljivo gledati svoje vršnjake u nekim sasvim drugim ulogama. (dp)
[yt11]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti