Djeca iz Hrvatske i Slovenije čiste Piranski zaljev

Istra
03.06.2018 08:38
D. Požarić
1
1
Više od 50 djece iz Hrvatske i Slovenije tijekom ovog vikenda u dječjem kampu Veli Jože u Savudrijičisti Piranski zaljev. Doznajemo kako se radi o Međunarodnoj dječjoj ronilačkoj eko-patroli koja se već treću godinu za redom provodi u organizaciji Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i Zagrebačkog holdinga, podružnica Vladimir Nazor, a u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.
Djeca u dobi od 7 do 17 godina iz Hrvatske i Slovenije nakon edukativnih radionica o sigurnosti na moru i pod morem te upoznavanja s ronilačkom opremom zajedno s roniocima čiste lokacije poznatog dječjeg odmarališta.
Posebnost III. Međunarodne dječje ronilačko edukativne eko-patrole je razmjena iskustva s roniocima iz Slovenije koje će uvelike pridonijeti da se djeca kroz ekologiju educiraju o važnosti očuvanja okoliša i prirode, s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te podizanje svijesti djece i mladih da se i ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti za opće dobro.
Kroz edukativni dio programa Sigurnost na moru u sklopu eko-patrole, osim načina čišćenja podmorja djeca imaju priliku upoznati se s ronilačkom opremom kao i opremom za sigurnu plovidbu, a za njihovu sigurnost uz ronioce iz Slovenije brinu ronioci i instruktori ronjenja HRVI Nemo-Adriatic, ujedno i članovi-volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti