Djeca i ronioci u eko-patroli čistili podmorje

Istra
04.06.2018 08:30
D. Požarić
1
1
Proteklog je vikenda održana treća po redu međunarodna dječja ronilačka eko-patrola tijekom koje je više od 50 hrvatskih i slovenskih mališana s instruktorima ronjenja Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic iz Hrvatske i Slovenije aktivno sudjelovalo u čišćenju Piranskog zaljeva na lokaciji kamp Veli Jože u Savudriji.
Djeca u dobi od 7 do 17 godina s oduševljenjem su se pridružila ekološkoj akciji čišćenja podmorja uz jedinstvenu priliku da u pratnji instruktora i pod punom ronilačkom opremom upozna čari i ljepote hrvatskog podmorja.
Za sigurnost djece i mladih brinuli su se instruktori ronjenja HRVI Nemo-Adriatic i Reševalne enote iz Slovenije.
-Dugi niz godina surađujemo na edukaciji i promociji ronjenja kroz projekt Pogled u plavo koji provode prijatelji iz Hrvatske. Naši ronioci na eko-patroli odrađuju urone, a zbog događanja oko granice odlučili smo pokazati da ih pod morem nema. Veći dio gostiju iz ovog kampa dolazi iz Slovenije te su se i sami gosti uključili u naš program. Nadamo se da će ovo odjeknuti na mjestima gdje treba i smatramo da zajedno trebamo čuvati Jadransko more, rekao je Miran Janežič, instruktor ronjenja Reševalne enote iz Slovenije.
-Ima dosta smeća i to smo pokupili. Ja sam izvadila plastičnu bocu i jednu vrećicu koju je netko bacio u more. Ronila sam s roniocem i baš je bilo super roniti, rekla je 10-godišnja Anamarija.
Više od 50 djece imalo je priliku educirati se o sigurnosti na moru i pod morem te se upoznati s ronilačkomi opremom za sigurnu plovidbu (prsluci, kacige, zaštitna odijela).
Međunarodnoj dječjoj ronilačkoj eko-patroli pridružili su se Borut Miklavčič, bivši ministar zdravlja Republike Slovenije, Božo Dimnik, počasni konzul Hrvatske u Sloveniji, članovi PGD Sevnica iz Slovenije, kao i Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ koji su podržali akciju. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti