Djeca i roditelji na sajmu razmjenjivali igračke i knjige

Istra
22.05.2021 17:31
D. Požarić
1
1
Kako spojiti ugodno s korisnim, a pritom biti human i podizati ekološku svijest, pokazao je Sajam razmjene dječjih igračaka i knjiga, održan u utorak 18. svibnja pred Sportskom dvoranom u Novigradu.
Gotovo u svakoj obitelji postoji višak igračaka i knjiga koje djeca prerastu i zapravo se pretvore u smetnju koja na kraju postane otpad. Cilj je sajma bio da se donesu svi viškovi koji nekome više ne trebaju, kako bi se njima razveselilo neko drugo dijete.
Brojni su roditelji donijeli igračke i knjige, a djeca su u ponudi sama odabrala ono što ih veseli i što bi željeli imati. Vladalo je odlično raspoloženje, i svi su na kraju otišli kući zadovoljni, jer su se jedni riješili viškova, a drugi pronašli nešto što im treba. Cijela priča je imala i humanitarnu notu, budući da sve preostale igračke i knjige sa sajma odlaze kao donacija djeci iz Gline.
Sajmovi razmjene, takozvani swap događaji, vrlo su slični buvljacima. Razlika je u tome što se na swap događajima predmeti razmjenjuju i ništa se ne naplaćuje. Razmjena pritom nije direktna, već se ostavljaju stvari za poklon, i biraju one koje nekome trebaju. Ovakvi događaji nose sa sobom i snažnu ekološku poruku, jer zahvaljujući njima mnoge nepotrebne stvari ne završe u smeću, već nađu novu svrhu. Tako se direktno smanjuje količina otpada, osobito plastičnog, o čemu svi moramo voditi računa.[/sivac] [sivac]Sajmovi razmjene, takozvani swap događaji, vrlo su slični buvljacima. Razlika je u tome što se na swap događajima predmeti razmjenjuju i ništa se ne naplaćuje. Razmjena pritom nije direktna, već se ostavljaju stvari za poklon, i biraju one koje nekome trebaju. Ovakvi događaji nose sa sobom i snažnu ekološku poruku, jer zahvaljujući njima mnoge nepotrebne stvari ne završe u smeću, već nađu novu svrhu. Tako se direktno smanjuje količina otpada, osobito plastičnog, o čemu svi moramo voditi računa.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti